reklama
takie zwykłe danonki dajecie? a to nie jest tak, ze mleko krowie podaje się dużo później?
JA NIE DAJE DANONKÓW ANI DANIO są jogurty dla dzieci z bobovity np.....
takie zwykłe danonki dajecie? a to nie jest tak, ze mleko krowie podaje się dużo później?
Wredniak Ja też nie daj ani Danio ani Danonków podaje tylko te specjalne dla niemowląt , jogurt normalny podaje się dopiero po skończonym roku a mleko krowie jeszcze później ze względu na nie odpowiednie proporcje białka przede wszystkim i tłuszczu.Cóż każdy robi jak uważa .
lokata
Fanka BB :)
Wiem że na danonki powinna jeszcze poczekać ... ale łapiemy się czego możemy byle by zjadła coś mlecznego w zamian za mm. Oczywiście dajemy jej też jogurty dla niemowląt, danonka zjadła może ze 2 razy. O 15 mleka już w ogóle nie chwyci, więc dziś zjadła słoiczek z BV owoce leśne z jogurtem naturalnym.
Cesis ... no, wypije 180ml a zdarza się że nawet 220ml machnie.
Skąd taka niechęć do mm? Ostatnio już rano zaczęła odmawiać butelki. Coś przecież musi jeść prócz obiadów, kaszek i deserów.
Cesis ... no, wypije 180ml a zdarza się że nawet 220ml machnie.
Skąd taka niechęć do mm? Ostatnio już rano zaczęła odmawiać butelki. Coś przecież musi jeść prócz obiadów, kaszek i deserów.
ja tak jak Ola uważam, że danonki to najgorsze świństwo. Teraz tylko jogurty i deserki dla niemowląt, można je kupić w każdym hipermarkecie, a nawet w rossmanie, a potem jogurt naturalny, albo jogurty i serki najlepiej z naszego regionu. W danonkach jest masa cukru, barwników, ulepszaczy, wapnia chyba również za dużo posiada, a i wiem od znajomych, że wiele dzieci miewa po nich koszmarne wysypki. Ja ani starszemu ich nie podawałam, ani młodszemu nie zamierzam
lokatko u nas tez był okres grymaszenia i nie jedzenia, wciskałam mleko na śpiocha, słoiki jadł na siłę, wiem że to jest koszmar dla rodzica, ale trzeba przeczekać . Teraz ma znowu okres, że buzia mu się nie zamyka, cały czas by coś glamał, a po zjedzonym słoiku obiadku, owoców, czy jogurcie jest wrzask o więcej.
lokatko u nas tez był okres grymaszenia i nie jedzenia, wciskałam mleko na śpiocha, słoiki jadł na siłę, wiem że to jest koszmar dla rodzica, ale trzeba przeczekać . Teraz ma znowu okres, że buzia mu się nie zamyka, cały czas by coś glamał, a po zjedzonym słoiku obiadku, owoców, czy jogurcie jest wrzask o więcej.
Ostatnia edycja:
Dokładnie, my tak samo, 8 czy 9 miesięczne dziecko jest za małe by odstawić mm, to nie tylko niechęć do mm, ja do 7 miesiąca spuszczałam małej mleko i takie same jazdy miała i na naturalnym. Naturalnego jogurtu nie chce, te dziecięce też podajemy, również chwytamy się różnych sposobów na zastąpienia mm. Co do twarogu, nie podaję go jako posiłku tylko jako odrobina dodatku do posiłku.
futrzakowa
yea! to ja!
na stronie Danonków jest informacja że to dla dzieci od 3ciego roku życia...
lokata - a ja mam wrażenie że Malwisia i tak dużo pije tego mm... ale czym zastąpić to nie wiem... bo na dobę ze 3 razy pije?
lokata - a ja mam wrażenie że Malwisia i tak dużo pije tego mm... ale czym zastąpić to nie wiem... bo na dobę ze 3 razy pije?
reklama
U nas jak Bartek pije 3-4 razy mleczko na dobę (tak ok 150ml) to uważam, że jest to baaardzo dużo, do tego zjada owoce, jogurcik, obiadek, czasem kilka łyżek kaszki rano. Wydaje mi się, że zjada jak mops
Podziel się: