reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Dzisiejsza przygoda z tagliatele,rybką i brokułami skończyła się katastrofą:baffled: Odruchy wymiotne,krzywe miny i dławienie,ot co! Więcej H nie spróbujemy,bo Ania po prostu go nie znosi. Za to G jest OK.

reklama
Dzisiejsza przygoda z tagliatele,rybką i brokułami skończyła się katastrofą:baffled: Odruchy wymiotne,krzywe miny i dławienie,ot co! Więcej H nie spróbujemy,bo Ania po prostu go nie znosi. Za to G jest OK.

hehehe a u nas tagiatele z brokulami i rybą mogły by być codziennie i jedzone w każdej ilości, za to żadnego Gerbera i Bobovity nie chwyci. Czasami wsunie jeszcze jakiś Baby Dream, a tak to francuski piesek z niego:baffled:

dziewczyny, czytałam, że trzeba dać spróbować nowość kilka razy, żeby dziecko się przekonało, więc się tak od razu nie zrażajcie. Czasem można zrobić własną mieszankę. U nas szpinak i brokuł był FE, a teraz wcina aż mu się uszy trzęsą, wystarczy zrównoważyć smak. Szpinak jest gorzki, więc daję słodką marchewkę lub dynię i Maksiu wcina lepiej niż samą dynię.
Ogólnie młody nie jest za słodkim. Kaszka Bobovity bananowa mu nie podeszła, mi zresztą tez, mieszam mu z kleikiem Nestle bez cukru, zeby to świństwo zużyć. Ja nie wiem jak można tak słodzić dania dla niemowlaka, tego się zjeść nie da!:angry:

dziewczyny, a jak karmicie dzieci w nocy to zageszczacie mleko czy tylko dajecie sie napic, tak bez dodatkow ? u nas jeszcze kilka nocy wstecz wystarczala piers i maly spal do 7 a teraz odrzucil piers calkowicie wiec jesli sie obudzi to daje mu mleko (troszke zageszczone), z tym ze od tego czasu wyspany jest juz o 6..

konciu u nas nic nie dają kolejne próby, a próbuję i z Gerberem i Bobovitą, jak z bobovity zje jeszcze jakiś rosołek, tak Gerber śmierdzący pietruszką absolutnie. Raz na jakiś czas wracam do tych nielubianych smaków i rezultat jet taki sam, słoik prawie, że wmuszony, lub ląduje w śmieciach.
z kaszkami też na początku nie było u nas dobrze, bananowej i innych smakowych nie chciał pić, jedynie bardziej neutralna waniliowa mu podchodziła, teraz wypije już każdą.

U nas młody dalej na piersi, raz na jakiś czas zdarzy się, że dostanie mm jak susza w cycach, ale raczej nam starcza. Ostatnio chyba przez zęby w ogóle odrzucił picie mleka w dzień i pije tylko na noc ok 19.00, ok 0.00 i nad ranem o 6.00. Za to spanie ma od kilku tygodni super, jak czytam, że u was początek dnia jest ok 6.00 to współczuję, mój jak nigdzie nie wychodzimy rano to dosypia do 10.00:-D:laugh2:, a jak trzeba wstawać, to z trudem budzę go o 8.30:-p

Ewkasp ja zagęszczam nocne mleko :)
Koncia . Nie chcę Cię martwić ale w kaszkach Nestle też jest cukier.Hmm ja podaje małemu bobovitę truskawkową i nie wydaje mi się ona bardzo słodka ale faktycznie w składzie cukier :)

Ostatnia edycja:
reklama
Krówko ja wiem że kleik jest bez cukru mówię , napisałam tylko że kaszki Nestle zawierają cukier , nigdzie nie napisałam że kleik jest z cukrem ?!
Scarletka dla mnie 6 to normalna godzina w stawania , nawet w ciąży tak wstawałam więc nie ma z tym żadnego problemu że mój synek budzi się wyspany o 6 :)

Ostatnia edycja:
Do góry