reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Powiem Wam, że dzisiaj zaserwowałam Paniczowi "makaron tagliatelle z rybą i brokułami" - zachwytom nie było końca i wsunął wszystko 220g :D Przypuszczam, że to zasługa soli, która byłą wskładzie ;p
Moja mama kupiła mi zapas tych słoiczków 220g i wczoraj jak je dostałam to zobaczyłam w składzie wlaśnie sól.. Teraz nie wiem czy je dawać czy najpierw zużyć wszystkie które mam niedoprawione?

reklama
Muszę przyznać, że my jakoś bezboleśnie do grudek przeszliśmy. Ale ja to zaczęłam od podawania świeżych malin w kawałeczkach, potem biszkopciki i chrupki kukurydziane (początkowo rozmemłane przeze mnie, a potem już do rączki). Maliny były jeszcze przed skończenie 6 m0ca, a biszkopty i chrupki coś koło 6-6,5. Potem weszły słoiczki z grudkami, bo dopiero pod koniec 6 m-ca kapnęłam się, że moja córka już taka stara jest i może dostać słoiczki po 6 m-cu :)

To ja dodam 2 przepisy dla maluchów. Zosia przetestowała i była bardzo zadowolona (250ml "wciągnięte nosem") Przepisy są z książki "Zdrowa kuchnia dla maluchów" jeśli przypadną wam do gustu to dajcie znać będę dodawać kolejne a jest ich 150.
CCF20111013_00000 (2).jpg CCF20111013_00000.jpg

Dzis Małgoska dostała pierwszy raz obiadek po 7m-cu ,tj beabydream-ziemniaki z warzywami i indykiem,smakowało nawet ale tam był cały groszek i po pewnym czasie sie zniecheciła i całe jedzenie zajeło jej 45min:(ale jedno dobre ze w tych słiczkach nie ma soli tylko zioła

A ja przed chwilą dałam Eli gotowanego kurczaka. Tzn. najpierw sama lekko rozmemłałam w ustach i dałam Eli. Za mało ma ząbków jeszcze, żeby dawać nie rozmemłane :)

reklama
Do góry