reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

My w karmieniu mamy progres, dotychczas wszystko ze sloiczkow i zupa "made in mama" bylo bleee.

Jaskowi zasmakowala gruszka z brokulem i szpinakiem, w takiej smiesznej torebce, wyciska sie na lyzeczke, super, bo reszta, ktora zostaje jest czysta i moze poczekac na dzien nastepny, o ile cos zostanie:)

Nie chcial tez jesc zadnych owockow ze sloiczkow, co by tam nie bylo - nie pasowalo.
Probowalam tez swiezego banana skrobanego lyzeczka, tez nie...az mu zmiksowalam w blenderze banana z kiwi i dorzucilam kilka borowek.
O matko, to jest to! Moje dziecko az sie trzesie za tym deserkiem, daje mu sam, dodaje tez do kaszki (bo ta sama tez niezjadliwa dla niego).

Kolejny hit, to rozmoczony biszkopt i do tego jogurt, troszke biszkoptu i troszke jogurtu na lyzeczce i zjada pieknie caly podwieczorek:tak:

No i sie pochwale...dzis Jas zjadl moja zupke-cale 150 gr..nareszcie!

caly zapas sloiczkow chyba mi zostanie do zjedzenia:eek::-D:-D:-D:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Asco, takie dziwne mieszanki mojemu tez lepiej podchodza ;D gratulacje dla Jasia

Laski, skoro banan zatwardza, to co dajecie na obiadek,by to wyrownac? Bo u nas zawsze jest coś zatwardzającego i coś zmiękczającego. To chyba jedynie ma sens podać z jabłkiem tego banana?
Mam banan, ale jeszcze się nie odważyłam podać. Teraz troszkę zaleczam skórę młodemu i je jabłko, dynię, kaszkę ryżową, ziemniak. Najwyraźniej przywykł do dyni, bo jest lepiej i skóra coraz mniej sucha. A wizyta u alergologa dopiero 17 października. Ale tak to jest, jak się chce iść na NFZ

Asco ... super że Jaś wcina Twoje obiadki ... u nas jest różnie ... raz nie chce, innym razem zjada całe domowe słoiczki. Kapryśna kobieta ;-)
Co do kaszek ... u nas najlepiej sprawdza sie waniliowa z BV, kupiliśmy już chyba 4opakowanie. Natomiast bananowa z N. jest porażką a malinowa z BV średnio smakuje.

a ja na spróbowanie chciałam dziś małemu podać kaszkę BV ...po dwóch łyżeczkach zrezygnowaliśmy:-) nie dało rady tego zjeść:p z butli się krztusił a z łyżeczki w ogóle nie przyjmował...

futrzaku, jeśli z butli się krztusił, to może ona za rzadka była? Gaba np. lubi jak kaszka jest gęsta tak, że łyżka w pionie się sama trzyma ;-) no i posiłek musiał być naprawdę ciepły

reklama
Asco brawo dla Jasieńka i pomysłowej mamy!! :)

Ja do 90ml kaszki dodaję pół małego słoiczka owoców - zachwyt aż stęka z zadowolenia ;)
Wczoraj próbowałam dać kawałek jabłka do memlania, ale odgryzał kawałki i wolałam nie ryzykować zadławienia..Muszę kupić tą siateczkę!

Do góry