reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

hej

jak juz wzielam sie za pisanie to i tu cos napisze :p choc czesc z was nawet mnie pewnie nie kojarzy ;-)

Maxiu je tak:
ok 7:30- 8 je 180ml mleka +lyzka kaszki
o 11- je owoce ze sloiczka (jadl juz jablka,banany,brzoskwinie,gruszke,jagody,winogrona - chyba tyle) owoce je od 2 tygodni,wczesniej jadl 180ml mleka zamiast owocow
0 14 je obiadek ze sloiczka (tu juz wiele sloiczkow wyprobowalismy, z warzywkami i te z warzywkami i miesem)
o 17 je 180 ml mleka
o 19:20- 19:30 je 220 ml mleka +3 lyzki kaszki
Miedzy posilkami dostaje ok 150 ml soku,herbatki,wody (choc wiadomo-soczek najlepiej smakuje.....)
Czasem dostanie tez kawaleczek pietki od chlebka lub chrupka kukurydzianego (choc tego nie dajemy codziennie)

Tyle tylko,ze nie wszystkie dania ze sloiczkow nadaja sie dla Maxia - musimy unikac tych z mlekiem,jogurtem,wolowina,maslem itd (czyli tego co zabronione dla skazowcow ;-) )

Teraz Maxiu wazy 9100 (wazony wczoraj przy szczepieniu)

w nocy spimy (choc teraz jak my zabki wychodza to zdarza sie nawet kilka pobudek- trzeba wstac i podac mu smoczka lub wyciagnac nogi ze szczebelkow ;-) bo mimo ochraniacza tak smiga po lozeczku w nocy,ze zazwyczaj gdzies te nogi wcisnie)

reklama
A moja Ania ostatnio rozsmakowała się w bananie-takim ugniecionym widelcem:-) Teraz to już chyba w ogóle nie ruszy owocowych słoiczków:-D;-)

Moja ostatnio też ubóstwia świeżego banana i gruszkę, banana skrobe jej łyżeczką i wcina (przeważnie zje pół banana, to dużo, czy mało?) a gruszkę je przez tą siateczkę i też przeważnie zje pół gruszki. I też nie wiem, czy to dużo, czy mało..

A z resztą jedzenia.. no cóż dalej walczę..

My od wczoraj testujemy dodidy cup i szału nie ma niby wie że tam picie i że trzeba przechylić ale puki co wali nim we wszystkie strony
za to dzisiaj dostała babofruta z pomarańczem i ananasem mam nadzieje ze i po tym nic jej nie bedzie

Moja ostatnio też ubóstwia świeżego banana i gruszkę, banana skrobe jej łyżeczką i wcina (przeważnie zje pół banana, to dużo, czy mało?) a gruszkę je przez tą siateczkę i też przeważnie zje pół gruszki. I też nie wiem, czy to dużo, czy mało..

A z resztą jedzenia.. no cóż dalej walczę..

zjada tyle ile chce wiec jej chyba wystarczy te pół banana.... moj nie tknie wogóle banana pluje na kilometr.......

reklama
U nas po bananie takie zatwardzenie, że dłuuuuuuuuuuuuuuugo nie pojawi sie on ponownie w diecie Gabrysi (chyba że w ;postaci kaszki bananowej..)

Do góry