reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

Cesis dziecko na mm nie musi być dopajane ale jak je zupki to już co innego.Mój mały też wypija normalnie 120 a ostatnio po 50 do max 80 ale herbatki pije sporo :) a z niekapkiem próbowałaś , jedna z dziewczyn na głównym miała problemy z piciem z butli itd. pomógł niekapek z NUK.
Wiera mój mały miał jakieś 4,5 miesiąca jak zaczął jeść mięsko ale jak zaczełam mu podawać warzywka to miał jakieś 3,5 więc też miesiąc odczekałam :)

reklama
widzę, ze nie tylko ja mam problemy z moim niejadkiem..
a co do picia, to wczoraj kupiłam niekapka z lovi, mam nadzieje, ze chociaż trochę się z niego napije, jak z butli nie chce..

Dzięki dziewczyny,właśnie intuicja mi podpowiadała żeby powoli wprowadzać mięcho bo akurat mija miesiąc od kiedy zaczęliśmy wprowadzać warzywka i owoce.
cesis ja teraz przechodzę na niekapek,bo mały z butelki nie chce pic ale jeszcze nie wyczaiłam jaki model mu wybrać:-)

wredniak niekapek taki zwykly z butki czy taki KUBEK 360 MINI 210ml 9m+ CZERWONY * LOVI * 1/621 (1817037804) - Aukcje internetowe Allegro ?
Ja właśnie mysle nad tym z linku, dzisiaj idziemy do logopedy więc popytam

Ja z doswiadczen znajomych odradzam ten kubek,nie dosc ze drogi to bardzo szybko sie niszczy,plesnieje ta uszczelka.
Moja mała tez nic nie chce pic ani z butli ani z łyzeczki,z braku pomysłu kupiłam ostatnio to You are viewing the following product: Explora Pierwszy Kubek Niekapek z uchwytami jak na razie to bardziej sie nim bawi jak gryzakiem;)
Co do logopedy to kazdy ma inne zdanie ale ostatnio słyszałam zeby wogole zrezygnowac z tych niekapkow i podawac ze zwykłego kubeczka.

patris a ten kubeczek który w linku pokazałaś to ma coś w środku?Czy jest pusty,bo jak pusty to taki maluch się przecież obleje
ola chyba się skusze na ten który polecasz bo ta firma jest u nas znana i na pewno dostane,chociaż na początek wypróbowałabym niekapek

Ostatnia edycja:
Wiera pusty jest ale jest tak wyprofilowany że się nie obleje , między innymi dlatego jest skośny ;) To jest kubek z którego można dwać już 3 miesięcznemu dziecku pić :)

Tu masz zdjęcie maluszka który pije z tego kubeczka :) :

doidy_cup_dziecko.jpgdoidy_cup_dziecko2.jpgdoidy_cup_dziecko1.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
reklama
patris masz racje,ze ten profil zabezpiecza przed rozlaniem.Kurcze nigdy takiego kubka nie widziałam,aż jestem ciekawa jakby się sprawdzał

Do góry