reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

uuu elfiko chyba jestes w czołówce

u nas jest zupka jarzynowa z królikiem, warzywa z indykiem (bobovita), czasem dla odmiany zupka jarzynowa (tez bobovity), no i czasem tak ze 2x w tygodniu gotuje sama: ziemniak, marchew + królik, i czasem + burak czerwony

deserek to u nas jabłko tarte i banan - taki rozbełtany (nie ze słoiczka bo w moich sklepach nie ma), jak sie wybiore na zakupy gdzies dalej to dokupie innych smaków

soczki: jabłkowy, marchwiowo-jabłkowy i gruszkowy, (mam tez winogronowy i jakis z koprem ale jeszcze ich nie dawalam)

reklama
uuuuuuu dziewczyny to u nas totalne opuznienie........

u nas na razie jablko, marchewka, albo razem, winogrono i jagody, zupek jeszcze mu nie daje, a z soczkow to jablkowy i jablkowo-marchwiowy..........

ja oprócz wszystkich tych zupek deserków i soczków daję niuni marchewkę z kurczaczkiem z rosołu
wcina aż jej się uszy trzęsą :laugh: :laugh:
i wczoraj dostała kilka chrupków kukurydzianych

Dziewczyny głupie pytanie - ale co to sa te danonki - to jogurt, czy serek? I jak to podawac, bo u mojej Majki nic w menu sie juz nie zmieści to zamiast czego jej to dac? porcji mleka?

Tusia

4582.jpg

DANONKI TWAROŻEK OWOCOWY 4x50g
Nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Skład: twarożek odtłuszczony, cukier, śmietanka, przecier owocowy, aromat identyczny do naturalnego. Wartość odżywcza w 100 g - 122 kcal.
(1kg 15.75zł)

Pamiętam, że Paula pierwszego danonka dostała jak miała 5 miesięcy i nic jej nie było.

Adaś wcina:
warzywka(ziemniak, marchew, pietruszka, seler, groszek, kukurydza, brokuły, kalafior) z kurczakiem, królikiem, cielęciną, indykiem. Dziś wszamał cały słoiczek warzywa+kurczak+jabłka i baaaaardzo mu to smakowało.
Z owoców: jabłka, gruszki, banany, brzoskwinie, jagody, dzika róża, malina, winogron.
Z soczków: jabłkowo-marchewkowy, jabłkowy, nektar z bananów, brzoskwiniowy, winogronowy.
Kaszki ryżowe: z owoców leśnych i malinowa
Mleczno-ryżowe niestety zostały nie zaakceptowane.
Herbatka z owoców leśnych i ziół.

A nasze karmienie wygląda następująco:
5.00 przez sen 140-150 ml mleka z zagęszczaczem
9.00 180-200 ml mleka z zagęszczaczem
13.00 obiadek 130-150 ml.
16.00 kaszka ryżowa na wodzie 130 ml +1/2 słoiczka owoców
20.00 200 ml mleka z zageszczaczem
W międzyczasie herbatka i soczki

I tak wkółko :)

Moje je to co Niuńki i jeszcze trochę. A pory jedzeniowe i je tak:

8:30 220 ml mleka zageszczonego kleikiem ryżowym
13:00 220 ml mleka zageszczonego kleikiem ryżowym
17:00 słoiczek obiadku
19:00 deserek
20:30 220 ml mleka z kaszką owocową

No i w między czasie cos tam do picia - ostatnio herbatki, soczków cos nie chce.

Niuńka pisze:
Adaś wcina:
warzywka(ziemniak, marchew, pietruszka, seler, groszek, kukurydza, brokuły, kalafior) z kurczakiem, królikiem, cielęciną, indykiem. Dziś wszamał cały słoiczek warzywa+kurczak+jabłka i baaaaardzo mu to smakowało.
Z owoców: jabłka, gruszki, banany, brzoskwinie, jagody, dzika róża, malina, winogron.
Niuńka a skąd ty te wszystkie warzywa bierzesz? bo wiem że elfiko ma z ogródka a ty?
pytam bo ja właśnie dlatego daje przeważnie słoiczki bo nie mam warzyw "własnych" tylko ze sklepu wiec sie troche łamie z ich dawaniem

Kate, kupuje gdzie popadnie. Niestety nie mam swojego ogródka, a u nas w miescie nie ma sklepow ze zdrowa sprawdzona zywnością, więc sama rozumiesz.... ::)

reklama
Do góry