reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
Małgorzatkar :D

Gluten. Czy jest jakaś norma ile max można dawać glutenu dziennie?
Kupiłam kaszkę orkiszową i chciałabym podawać z owocami na śniadanie lub/i kolacje, ale czy to nie będzie przesada skoro już podaje kasze manne w zupie?

Malgorzatka, ja wiedzialam, ze dzieci brudza, ale male raczki sa nieobliczalne :p dzis deserek bryzgal po scianach... ;)

Gluten - ja dawalam wiecej niz lyzeczka. Lekarz wie, mowi, ze jest ok. Teraz daje pol porcji kaszki z glutenem, pol bez.

Pola, Ty gotujesz sama?

Zadam durne pytanie. Robicie zupke krem z mieskiem? W sensie woda, warzywa, miesko w blender? Adas nie chce czegos takiego jesc...

Macie sprawdzone warzywa? W tym moim Gdansku, to ino markety, a bazar daleko :/

5 ziko za sloik przestaje mnie bawic...

Ostatnia edycja:
Makota, w Lidlu i Kerfurze ;-) były kiedyś eko warzywa.

Dziś poszło jabłko ze słoika. Zdziwił się nowym smakiem, ale zadowolony był.:tak:
No i moje dziecko nie lubi jeść foteliku, ale najlepiej na kolanach mamy przy dużym stole :-)

dzisiaj się zastanawiałam dlaczego ze starszym dawałam przeważnie tylko słoiki i już wiem....bo planowaliśmy wakacje i podejrzewałam, że jak młodzież zakosztuje takiego "domowego" jedzenia to na wakacjach nie chwyci się jedzenia słoiczkowego. I tu miałam rację. Wróciliśmy z wakacji, dałam 'normalne' jedzenie i na słoiki nawet nie spojrzał. Także dziewczyny jeśli planujecie wyjazd gdzieś dalej to weźcie to pod uwagę ;-)

Makota, zaczęłam gotować całkiem niedawno, gdy tylko zdobyłam Eko warzywa. Teraz muszę jeszcze zdobyć eko mięso. Mam też spory zapas słoiczków więc raz na jakiś czas zamierzam z nich korzystać. Tym bardziej ze nie mam na stanie każdego rodzaju warzywa, a tylko te podstawowe.

reklama
Mi lekarz mowil z tym glutenem zeby dawac tyle ile zaleca producent na opakoeaniu wiec na Nestle ma to byc lyzka kaszy mannej. Tak tez robie i zamierzam przez 2 miesiace.

Do góry