reklama
makota89
Fanka BB :)
Ja się zastanawiam jak przy kp na rządanie można karmienie zastąpić posiłkiem? :what:
Ja tez. Dlatego robie jak Malgorzata. Adas je malo i czesto. Zje obiadek i po 30 min cyc. Zje cyca i po 30 min znowu je cyca
Tylko dha zaniedbalam, ale wprowadze dla Adasia.
Kp dha bralam tylko na poczatku.
elifit
Moderatorka
A ja wprowadzam po kolei różne rzeczy, nie spinam się, żeby posiłek zastąpił kp...Przyjdzie czas i potrzeba, wtedy się nauczy jeść całe porcje
Ja też tak robie. Tak bez ciśnień
Kaszki w ogóle nie daje.
Obiadek raz dam raz nie raz owoc raz nie.
I tak głównym pożywieniem jest cyc
s.michalina
Hmm w zasadzie u nas to wygląda tak, że rano cyc i przed drzemką deserek + zapicie cycem (Deserek je 1/2 słoiczka, resztę zostawiam na drugi dzień).
Później wstaje to cyc i po jakimś czasie obiadek+cyc do popicia (Obiadek zjada w całości więc nie ma problemu (na razie) tylko musi być ciepły bo zimnego nie chce.)
. I później do wieczora już tylko cyc. Jak zaakceptuje gluten to jeszcze ok. 17 wprowadzimy kaszkę.
Później wstaje to cyc i po jakimś czasie obiadek+cyc do popicia (Obiadek zjada w całości więc nie ma problemu (na razie) tylko musi być ciepły bo zimnego nie chce.)
. I później do wieczora już tylko cyc. Jak zaakceptuje gluten to jeszcze ok. 17 wprowadzimy kaszkę.
nice-girl
Cześć, jeśli jest tu jakaś mama z Warszawy, która podaje dziecku Bebilon Pepti 2 DHA to odsprzedam 5 puszek po cenie przy 30% odpłatności, czyli 10,40zł za puszkę. Odbiór Służew lub Ochota. Osoby zainteresowane proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam :-)
Lilla My
Ja daje deserek koło południa, i na razie warzywa, ale niedługo obiadek koło 17. Kleik na noc z butli. Kaszka zrobiła zaparcia więc już nie daję.
s.michalina
Lilla - obiadek? Czyli jakiś mix warzyw czy masz coś innego na myśli? Ja też początkowo chciałam ok 17 jak M wraca, żeby razem jeść. Ale biorąc pod uwagę, że Mel przed 20 już śpi to trochę za późno żeby tak na noc się objadać.
Lilla My
Obiadek to na razie słoiki. Warzywa, ale też mięsko czy rybka jak zalecają.
Lilla My
Hej, jak przygotowujecie jajko dla dzieci? Dajecie pół całego jaja czy tylko pół żółtka?
reklama
limonka8721
Tez jestem ciekawa bo ja na razie pol żółtka co drugi dzień