reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Doti - obawialabym sie, ze sie zachlysnie. Dalam dzis herbatke w butli ze smokiem 3+. Pil chetnie, ale za szybko mu lecialo. Zmienilam na 0+ i bylo ok. Nie ogarnial tempa wyplywu ;) z kubeczka pewnie duzo wiecej leci

reklama
Mika, bo była afera z gerberem. Dodawali mom do obiadków dla dzieci. Teraz już zmienili receptury.
Ja o tym nie wiedziałam i dziś kupiłam gerbera kierując się wyłącznie składem. Jako jedyny miał w składzie 100% marchewki.

Bo tak powinno się kupować :) kierując się składem :)
I od czasu tej afery z mięsem na parówki w obiadkach tak właśnie czynię :)
Swoją drogą jakby nie afera to by receptur nie zmienili ;)
Zauważcie że najwięcej promocji jest na Gerber.

Ja mam niekapek z Lovi i on jest od 6m+

Ja córce dawałam wodę w niekapku + śliniak plastikowy z kieszonką jak chciałam mieć 10 min spokoju [emoji14][emoji14]
Ok 5 miesięcy miała. I było wszystko ok.

Moj jak zjada pol sloiczka np marchewki to i tak za pol godz chce mleko. Dopiero jak zje caly slouczek z mieskiem to odpuszczam jedno mm?

Kornela - moim zdaniem tak. Jezeli sie tym naje to ok.

U nas narazie poznawanie smakow. Pol sloiczka zje za pol roku :p chrupki ok, ale sloiczki niebardzo...

Ja mam niekapek 4+ nuby. Nie sprawdzalam jak z niego leci. Adas jeszcze nie ogarnia ;)

Ostatnia edycja:
Mojemu dosyc dobrze idzie. Po polowie malego sloiczka jojczy o wiecej. Mamy marchewke z ziemniakiem i jablko z gruszka. Gruszka taka sobie. Warzywne nastepne tu sa z miesem. Nie maja szpinaku czy dyni.. w weekend pojdzie do probowania dynia. Wczoraj maly dostal kleik ryzowy lyzeczka a ze to robilismy na 10 lyzek mleka to dotankowal z piersi.

Jako, że Natalia na mm to też myślałam, że nam rozszerzenie łatwiej pójdzie. Cóż moja córcia nie da sobie w kaszę dmuchać. Dziś planuję dać coś z mięskiem - jest pomarańczowe ;-)

reklama
mój też się krzywi ale tylko na początku, po kilku łyżeczkach ejst okej.

otworzyłam dzis słoik dynia z ziemniakami hippa i spróbowałam - to mnie aż wykręciło.. w sumie może to tak miało smakować.. nie dałam mu. znów poszła marchewka z ziemniakiem.

mój dzis zrobił twarda kupkę - bobki. i troche stęka wydaje mi się że to przez brak picia w diecie. wody niet. wypił dziś 20ml, tyle ubyło z butli ale sporo się opluł. harbatki macie jakieś sprawdzone??? soków jeszcze nie chce dawac bo powoli rozszerzamy diete. jest karmiony mm i kp.

makota jaka herbatke dalaś?

Do góry