reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Ja narazie podalam marchewke i marchewke z ziemniaczkami a i tak nie kumam czemu raz kupa jest ok, jednolita ladna a raz pol ladnej a pol ze sluzem. Na mleku tez takie akcje byly. Nie ma bolow brzuszka ani innych atrakcji. W srode bedziemy podawac dynie.
Mam kupiony kleik ryzowy i jabluszka, ale jak je wprowadzic? robiac przerwe od warzyw czy jak?

reklama
U nas była marchewka, brokuły, jako że sam brokuł nie smakował, to potem brokuł z marchewką, na koniec ziemniaki ze szpinakiem. I jabłko w kawałku do pociumkania. I chrupki oczywiście :-) dziś dziec zrobił awanturę, jak Ola jadła kanapki...Musiałam dać chrupka, żeby przestała krzyczeć...Chyba czas pomyśleć o kaszy na noc

Moja juz je wszystko. Gluten podaje w postaci gotowej kaszki Nestle. Dodaje płaska łyżkę do obiadku ( ponoć ta łyżka zawiera właśnie 2-3 gramy glutenu. Kaszek i kleikow malo je. Czasem dodaje do mleka ale juz dawno nie robilam na gęsto. Od jutra zaczne podawać mleko 2. Czy tez powinnam wprowadzać je stopniowo? Zwmieniajac miarkę 1 na 2 czy od razu mogę zacząć dawać 2 ??

Niestety albo stety ;-) ominęła mnie rozmowa na fb o kaszkach. Ta ze słynnej "afery fejsbukowej" ;-)
W związku z tym mam pytanie, jakie kaszki podajecie dzieciom?
Znam Sinlac, ryżowe, mleczno-ryżowe smakowe, zbożowe Nestle typu 5 i 7 zbóż?

Przydałaby się jakaś pożywna kolacja "mamoniezależna". A mm nie dostawał jeszcze, mojego nie odciagnę, to zostaje mi sinlac?

U nas dziś pierwsza próba marchewkowa , więcej na ubraniu niż w żołądku bo mały próbuje ssać a nie połykać. To znak ,że nie jest gotowy czy zwyczajnie musi się przyzwyczaić?
Kompletnie nie pamiętam jak było z córką...

Trochę mam ciśnienie z rozszerzaniem,żeby na czas pracy nie dawać małemu tylko mm. Mam miesiąc a jesteśmy w lesie :tak:

Mika jak ssie to może być niegotowy... Zuzia nieraz językiem wypycha ale generalnie połyka. Z tym ze u nas to tak kilka łyżeczek takich ledwo co na czubku i koniec.
O kaszy myślałam, bo moja glodzilla Krzyczy na nas jak jemy. Z Ola kupowałam Nestlé i bobovite, ale chyba ta pierwsza ma teraz Lepszy skład. Chociaż bobovita ma chyba serię bez cukru.

Nestle to te zbożowe a bobowita ryżowa? Czy jest coś jeszcze?
Nie bywam w sklepach i nawet nie mam jak pooglądać .U mnie zakupy to działka męża.

Zolka też zasysa z łyżeczki. Takie rozwodnione robię bo innego jeść nie chciała.

Pytanie "z drugiej strony". Czy w kupie znajdujecie resztki jedzenia tj marchewki, czy brokuła?

reklama
Do góry