reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
Lilla, kleik taki bezpłciowy jest. Mozna odrobinę owoca jakiegoś wrzucić jak już masz jakiś wprowadzony.
nie wiem bo z tym wątkiem jestem mocno opóźniona.;-)

Wczoraj wieczorem mloda dostała kleik ryżowy o spała 5h. Może pospalaby dłużej ale od znajomych wracaliśmy i ja do łóżeczka przekladalam. Teraz zrobiłam taki jak powinien być wcześniej byl za cienki bo zamiat łyżek stolowych dalam łyżeczki do herbaty :p

Dziewczyny jak Julka ładnie śpi w nocy to chyba nie muszę jej dodawać kleiku czy tam kaszki? Czy powinna ja przyzwyczaić do "cięższego" posiłku na noc? Wczesniej dawalam kaszke na 2 śniadanie ostatnio to zaniedbalam czas wrócić do tego.

Od 3 dni daje kaszke manne.dawalam wiecej niz zalecane 1,5 lyzeczki, ale wiekszosc pewnie i tak wyplul...

Tak sobie mysle, ze dodawanie kaszy do zupki czy deserku u mnie nie przejdzie. Das w zyciu nie zjadl tyle, ile przygotowalam.

Swoja droga, jednr zrodla zalecaja wprowadzanie glutenu przez kilka dni a inne przez 2 miesiace.

Das wszystkim pluje. On nigdy nie zastapi cyca czymd gestym :(

reklama
mysle, że trzeba cały czas podawać aż w końcu sie przekona.

a wieczorna kaszkę dajecie rzadką w butli? czy taka na gęsto łyżeczką???
dałam raz łyżeczke kleiku do wieczornej butli ale nic to nie dało.

kaszki dajecie te kleiki ryzowe i kukurydziane bez smakowe? kupiłam tez smakową ale tam pełno cukru..

Do góry