reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
W sumie macie racje ale jula je juz te z mięsem to raz, dwa ze ponad miesiąc temu kazali mi zmniejszyć jej mleko bo za dużo wg nich przybierała ( szła cały czas w górę po siatce centylowej) na kolejnym wazeniu juz było ok bo zwolniła. Dlatego boje się czy dobrze robię. Nie jest tak ze glodze dziecko czasami jula marudzi po zjedzeniu sloika ale za chwile się bawi i spoko wytrzymuje 3 godziny. Ale właśnie ostatnio dorabialam mleko bo był płacz. Nie chce jej rozepchac. No nic zobaczymy. Napisze wam jeszcze jak u nas wygląda jedzenie może doświadczone mamy się wypowiedza, akurat w tym temacie jestem trochę panikara :)

Posiłki plus minus godzina w zależności o której wstanie.
Ok. 8 śniadanie 150 ml mleka
11. 2 śniadanie 180 ml mleka
14 . obiadem mały sloiczek 125 g plus woda lub herbatka do popicia.
15.30-16 deserek ok pol lub 3/4 sloiczka
17-17.30 150 mleka
Ok 20.45 180 lub 210 ml mleka na noc.

Wydaje mi się ze dobrze to jest rozplanowane. Za tydzień idziemy na kolejne ważenie wiec zobaczymy.

Mamom karmiacym mm jest latwiej rozplanowac ilosc i pory posilkow.

Ja karmie baaaaaaaardzo roznie - w sensie piersia.

Adas rwie sie do jedzenia, a kiedy juz dostaje to sie denerwuje. Gdy zaczynaliamy chetnie jadl

Makota to normalne, będą fazy kocham jedzenie i dajcie mi.spokój, ja chcę cyc :-) moja Ola dopóki siedziała ze mną, nie zjadła żadnego stałego posiłku tyle, ile powinna, dopiero jak poszła do żłobka i cyca nie było, zaczęła jeść pełne porcję.

Makota ja daję bo zużywam próbki. I mąż dokupuje.
A Zuza dostaje słoik jak Aru je.
Od teściowej muszę wziąć marchewke i zacząć gotować na parze.

Dobrze że nie widzicie jak ja rozszerzam dietę bo byście zawału dostały :D

Ostatnia edycja:
Moja babcia, kiedy moja siostrzenica miala pol roku, powiedziala do mojej siostry: kotlecika mielonego z buraczkami jej daj :p

reklama
Do góry