reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Dziewczyny Lenka pije BoboFruty i bardzo jej smakuja, czy mozna podac jej np Kubusia? napisane, ze bez konserwantów...Chodzi mi o podanie kubusia rozcienczonego z woda np, zeby byl bardziej orzezwiajacy a nie za gesty.

Tak samo jakie serki proponujecie, zeby podac dziecku z tych nie na mm? Bo my narazie jedziemy na tych nestle, ale chyba wykoncza nas finansowo:p Lenka uwielbia serki, czasami jak jakis zje i sie skonczy to placze:p

reklama
Z Kubusiami bym poczekała, ale Emilka je danonki i wszystko jest ok więc myslę że można (nasz lekarz o tym wie, mamy tylko przykazane myć zęby - a raczej ich brak - po słodkim jedzeniu, ale skoro Emi dobrze trawi mleko to moze)

no tez dzisiaj Lena zjadla danonka- jest ok:) z tym, ze faktycznie przerazliwie sodkie;p a bakusia np? to chyba jak danonek, tylko mniej slodzone?

Nikuss, na Bakusiach jest napisane, że są przeznaczone dla dzieci powyżej 3 roku życia, zobacz sobie na boku opakowania. Wydaje mi się, że są w nich takie same spulchniacze jak w Almette, oba mają podobną konsystencję.

Z Kubusiem bym poczekala. U mnie Marika dostala jakos po roczku i wtedy tez rozcienczony z woda...

A cd serkow to ja np jak Marika byla mlodsza kupowalam serki waniliowe rolmecz Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-570523/rolmlecz-serek-homogenizowany-waniliowy-200g-Full.jpg i dodawalam do nich rozne owoce:) Zreszta do tej pory jak mam dac jej jakis serek to wole kupic ten i dodac siwerze owoce niz kupic danio, bakusie, danonki bo w nich to sam cukier. No ale jak nie ma swierzych owocow to je kupne.

A Fabianek nie jadl jeszcze zadnych serkow. Ale tak jak pisalam podejrzewam jednak u młodego ta nieszczesna skaze białkowa;/

danonki są od 3rz bo sa na mleku zwykłym a przecież producenci mm przekonują, że jak dasz dziecku wcześniej zwykłe mleko to prokurator:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Emilka je 3 posiłki. Rano je danonka albo kaszkę, potem obiad i po południu owoce. (teraz w upały czasami odwrotnie, w dzien owoce, a ciepły obiad po południu).

Do góry