reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

ja czasem podaję małemu przegotowaną wodę lub troszkę herbatki w butelce Aventu i od urodzenia jechaliśmy na smoczkach 2, co zauwazyłam dopiero tydzień temu :)
Ewka, a jakie mleko MM będziesz podawać Zuzi? Jakiej firmy?

reklama
co do smoczków i butli to strasznie różnie bo u nas TT to niby teraz 2 mamy ale są strasznie wolne i o kleiku nie mam mawy aby przeleciał a 3 już kupiłam są ok ale kleik też nie przeleci a herbatką się ksztusi
więc do picia 2 do mleka 3 a kleik powiększyłam dziurkę z 2 :)))

miałam też jedną butle z nuka ui tam smok 0-6 i kleik ok mleko i picie też więc co firma to inaczej

a jeśli chodzi o mleko to wogóle czarna magia co piszą na opakowaniu
hipp 3-4 m-ce 180 wody po 4 210 !!!!!!!
bebiko 3-4 150 , 4-6 180 !!!!!!
na bebilonie jeszcze inaczej
bądz mądry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
dagne zacznij od jednej butli dziennie np rano ok 9 butla pozniej 12-13 cycek i jak wystarczy mleka z piersi to nadal caly dzien pier i raz dziennie MM i stopniowo wydłuzaj co drugie karmienie butla cyc i zobaczysz czy boli brzuszek czy cos.

Ja przestawialam tak.
Mleko mm 90 ml wody +2 miarki mleka,dlatego tak malo miarek poiewaz chodzilo mi tylko o smak mleka wiec nie dawalam tyle ile na opakowaniu,wiec przez to liczylam sie z tym ze Mlody mogl chceic czesciej pic.Bo nie dawalo mu to za duzo kalorii.

U nas przy butelkach z Aventa Maciuś piję herbatkę ze smoka 2 czasem z 1 (jak nie mam 2 umytych czy coś) lub końcówki niekapka, a mleko z 3 czasem z 2 kaszkę ze smoczka z dużą dziurą do soków a mleko zagęszczone z przerobionej 1 :-)

Ewka, my od początku mamy butelki Avent. Do niedawna myślałam, że smoczek 2+ jest po 3 miesiącu i się nie spieszyłam z zamianą, a tu niespodzianka, jest już po 1 m-cu. Po trzecim to już niby 3+ podchodzi. Myślę jednak, że producenci sami to naciągają, żeby kupować co chwilę nowe smoki. Obecnie jedziemy na dwójkach, i pewnie jeszcze z miesiąc tak zostanie.
BTW, myślałam, że jesteśmy z tym "do tyłu", ale widzę, że to norma ;)

U nas mały zjada porcje ok 210ml:szok:na 6 łyzek nutramigenu.4x dziennie natomiast w dzien daje mu kaszke bezglutenowa Sinlac (zastepuje mleko) ze wzgledu iz młody mały przybiera na wadze musze mu to podawac.Dzis lecimy 4 dzien na marchewce daje malemu juz po 8 -9 łyzek:tak:Nic mu nie jest czekam az mu bede podawac cały słoiczek i przejdziemy powolutku na jabłuszko z marchewka...a pozniej bede mu robic zupki:)

reklama
kota ja polecam zamiast kaszki zacząć zagęszczać mleko kleikiem to bardziej naturalne a to samo jest w kaszkach + aromat np. malinowy a ja zaczynałam z moją 2 od kleiku i jak zasmakowały słodkich kaszek to już kleik był bleeee więc jak chcesz podać łyżeczką to zawsze możesz na gęsto z mm albo z twoim mlekem zrobić, napewno to dla Kubusia będzie super zdrowo i napewno śmiało możesz podać na noc to w zasadzie bardzo rzadko uczula
oczywiście to moja skromna podpowiedz :-)

Do góry