reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Gosia, ja chcę mu najpierw podać zwykła kaszę mannę wymieszaną z moim mlekiem, żadnych dosładzaczy, chciałam podać mu na noc, ale moja mama twierdzi, że lepiej na śniadanie, bo docelowo tak będzie jadł te kaszki, sama nie wiem teraz jak się do tego zabrać :/
Kleiki chyba pominę, choć kupiłam jeden ryżowy, ale widze,że jest on bez glutenu, a Kuba w czwartek kończy 5 miesięcy i od soboty chcę mu zacząć wprowadzać gluten do diety.

reklama
Ewka, póki co mam nadzieję, że nie będe musiała, ale w razie czego chyba kupię właśnie NAN. Jednak postaram się z całych sił karmić piersią jeszcze miesiąc, żeby Kuba miał skończone 6 miesięcy i jeśli będę musiała, to wtedy już kupię mleko następne, a nie początkowe (i schowam je w szafce na czarną godzinę ;-)).

Dziewczyny poradzcie. Chce kupic gluten. Taki na pierwszy raz. Powiedzcie co mam kupic dokladnie i jakas firme mi poleccie, bo nie mam pojecia. Jak M wroci z pracy to go wyciagne do reala na zakupy. Chce tez kupic jakies sloiczki, i sama nie wiem co jeszcze. Alan skonczyl 5 mies wiec juz wkrotce zaczne go dokarmiac a nie wiem jak sie za to zabrac.... :hmm:

Sosnowiczanka- gluten to kaszka manna, więc jakąś na pewno znajdziesz
a słoiczki to najlepiej jednoskłądnikowe na początek (warzywa i owoce) no i może też kleik jakiś

Ja mam mleko Hipp. Nanem Kala pluła, zresztą Hippem też się zdarza, bo ją pomału przestawiam na mm, a ciężko jest to robić. Pamału kończy mi się laktacja ;/ Po Nanie ulewała, czasem nawet pół godziny, godzinę po posiłku. Zresztą wszystko teraz mam praktycznie z Hippa, mam zaufanie do tej firmy. Jak dla mnie mleko nie "śmierdzi" i nawet próbowałam i w smaku jest ok ;p

Mam pytanie do mam, które też miały ewentualne problemy z wprowadzeniem pokarmów stałych. Misia nie lubi marchewki, ale jabłko też się nie sprawdziło. Tzn. nie krzywi się wcale, ale też nie połyka, po prostu wypycha jedzenie językiem i z bańki. I tak w sumie już 6 dni. Czy potrzebuje więcej czasu?
Byłam dzisiaj u pediatry, ale ten idiota najpierw mnie opierdzielił, że się spieszę z rozszerzeniem diety, a jak w końcu dał sobie powiedzieć, że mała miała prawie 18 tyg jak zaczęłam, to wiecie co mi powiedział na temat marchewki, jabłka itd.? No właśnie ku.źwa nic! :///// Wyszedł sobie po prostu, a potem pielęgniarka dała mi ulotkę z Bebiko :///// Jestem co najmniej rozczarowana takim lekarzem, ale problem z jedzeniem muszę rozwiązać tak, czy tak.

reklama
Do góry