reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

Pytalam pana dr o te miesko. No i faktycznie, tak jak robi Milva, mowil zeby podawac codziennie z miesem lub rybą a jeden dzien w tygodniu mozna bez mieska.

Kupilam dzis kasze mannę z biszkoptami w sloiczku hipp. Podawala juz ktoras z was taką?

reklama
Sosnowiczanka dawałam Ninie już kilka razy to o czym piszesz ;) przyjęła bardzo ładnie, dobry w smaku ;))) Kupa ok i 0 złych objawów. Dziś znów kupiłam - na jutro.

Ja tez podawałam kaszkę z Hipp ze słoiczka Maciulkowi bardzo smakowała podobnie jak inne z tych na dobranoc chodzi mi szczególnie o czekoladową mały ją uwielbia.

Dzisiaj podałam Maciusiowi obiadek od 7 mies z grudkami i radził sobie świetnie. No i dzisiaj dałam niuniowi deserek kakaowo-waniliowy ale zajadał i stroił minki no i później doczytałam że był on na mleczku krowim ale małemu nic nie jest :-)
A mam pytanie kiedy można zacząć dziecku dawać danonki ??

Żabciu ja bym uwazała na kakao, bo bardzo uczula...
A danonki jezeli o mnie chodzi to ja nigdy nie podawałam,bo wolałam owoce w słoiczkach lub kaszeczki na deser wiec nie wiem.

zabciu ja podawałam Kamilkowi jogurty a wlasciwie tylko danonki jakos w okolicach roczku, tylko on miał skazę więc ostrożnie, a teraz wciana normalnie i nic mu nie jest. Nie podawaj za wczesnie takich produktów, masz wiele innych do wyboru więc z pewnoscią małemu nic nie będzie brakowało, a mozesz mu niezle zaszkodzić, i wcale to nei musi sie pokazac po 1 czy 2 takich deserkach,jogurtach obiadkach. Jak już cos to te typowe dla zieci np. firmy nestle oni mają mleczne deserki typu puding itp.

reklama
Kupilam Alankowi puree jarzynowe z indykiem z hippa (danie ma bialy kolor)na dzisiejszy obiad, zjadl 2 lyzeczki, skawasił sie i zaczął mi tak rozpaczliwie płakac ze nie wiedzialam jak go uspokoic. Dopiero noszony znow zaczął sie usmiechac, i moj tata go trzymal a ja postanowilam dac mu jeszcze jedną łyzeczkę zeby zobaczyc jaka zas bedzie reakcja, no i pomalutku zjadl. Ale wiecej chyba nie kupie:no:

Do góry