reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety, czyli czym karmimy nasze pociechy :)

U nas nie ma dnia bez miesa:-DNajbardziej młodemu smakuje Kurczak w potrawce jarzynowej Gerbera (duzy sloik) wcina cały!!!normalnie bylam w szoku ale sie nie dziwie bo mi tez bardzo zasmakował ,i mam to porównanie z Bobovity i wydaje mi sie ze ta druga marka niestety robi za kwaskowate obiadki:nerd:

reklama
u nas dynia to hit:)) za to szpinak wielkie blee:D a sloiczki z miesem podaje codziennie bez miesa nie kupuje juz:) i narazie podaje nadal po 5 miesiacu po 6 jeszcze nie probowalam

Bartek zjada i dynię i szpinak ze smakiem. Osobiscie zapachu słoiczka z dynią nie mogę znieść- obrzydliwy , w smaku też:baffled:
Mięsko jemy 6 razy w tyg , raz podaję szpinak , a nie znalazłam jeszcze aby był w jakiejś potrawce z mięsem.

Dziś ruszam z glutenem.

Ja daję nawet niektóre sloiki po 7 mcu, tylko czytam skład, jeśli Emi zna już wszystkie składniki to wiem że tylko konsystencja się różnią a to dla niej nie problem. A ulubione dania to spaghetti bolonese babydream, delikatny indyk w pomidorach podwójna porcja mięsa gerber i dynia z ryżem i kurczakiem babydream.

Milva Nan od momentu kiedy przestałam karmić piersią. On nigdy nie lubił za bardzo mleka, nawet jak odciągałam mu swoje to za duzo nie chciał wypić. Zastanawiałam się nad zmianą, ale nie wiem czy to ma sens... Np jak zrobię mu kaszkę i podaję mu z butli to nie chce pić a jak podaję łyżeczką to je... Mój M. jak byl mały-pisalam to już wcześniej to wogóle nie chciał pić mleka i dawali mu w butli od piwa takiej brązowej, zakładali smoczek i jeszcze cos wypił. Jak był strarszy to było-"białe picie nie" ;) mysle ze moze to miec po nim

Nie wiem czy dostałaś takie próbki z Gerbera i Bebilonu mleko n2 - na raz w saszetce, bo w sumie szkoda kupować całe opakowanie. Jakbys chciała , to mogę ci wysłać , bo ja nie będę ich próbować, nie mamy problemu z mlekiem.
A może jest i tak jak piszesz;-) Ja mleka też nie cierpię ;-)

Venus27 Moja Nina już od 3ch tygodni ponad nie pije mleka. Kiedyś jeszcze mogłam ją mlekiem nakarmić w nocy ale od 3ch tygodni Nina nie je także w nocy, chce tylko pić jak chcę podać mleko to płacze. W dzień nie ma mowy o mleku. Z butelki Nina dostaje obecnie tylko picie. Jeśli chodzi o mleko to nigdy nie wypiła więcej niż 90ml. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy wypiła 120ml. Może z 3 razy przez sen... Mój lekarz powiedział, że to nie problem. Są takie dzieci, które nie chcą i koniec(przemycanie mleka w kaszy też nie przynosi efektów). Kupiłam jej jogurciki Nestle i staram się dawać jej co 2-3 dni po 1-ciężko jej to też wchodzi ale jeszcze jakoś jako 2 śniadanko przejdzie. Moja mama mówi, że cała nasza 4-ja i moje rodzeństwo- z mleka rezygnowaliśmy bardzo szybko.
Z Niną chodzimy również do logopedy, bo Mała ma asymetrię i na oddziale rehabilitacji także tam nas skierowano. Logopeda cieszy się, że Nina nie ssie już z butli i odchodzi od ssania smoczka.

Venus27
a co do rocznic ślubu ;) też 1 mam 6 sierpnia i nie wiem co przygotować-a może mąż coś wymyśli ;)))

reklama
Net-ka ja nie licze na mojego M. jeśli chodzi o rocznicę ślubu bo on nie przywiązuje wagi do takich rzeczy, a ja z kolei jestem romantyczką:D
MIlva mam i właśnie się zastanawiałam czy mu nie podać. |Dzięki:)

Do góry