reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
JA JUZ walsnie narazie nie bede inwestowala w kubki dla oliwki bo ona tez jakas nie kumajaca i tylko kase wydaje :-)
Wogole ona to ma 2 lewe rece do trzymania butelki Jak widzi buteleke i daje jj pic to ona zaraz rozklada raczki Chyba jej dobrze jak pije i mamusia jej podaje :-)

Czasem potrzyma butelke ale tylko sie nia bawi Jakis czas temu wziela smoczek do buzi i nie przechylajac butelki zaczela ciagnac ale nic nie lecialo bo trzeba butelke przechylic Wiec kupilam jej kubek z rureczka aby tak samo robila jak przy zwyklej butelce to Ta gryzie tylka to rurke
A niekapek caly pogryzla DOSLOWNIE JAK PIES :cool2:

U nas problem było zakumać butelkę i po wielu miesiącach prób załapał.
A niekapka nie łapie więc narazie go nie zmuszam, ciezę się że chociaż z butli pije:-p

A u nas pije z kubeczka sama pięknie ale ona od początku chętnie się uczyła a w Polsce próbowałam dać jej sok z kartonu przez rurkę i najpierw ją gryzła a potem przypadkowo pociągnęła i załapała jak to się robi, teraz często daję jej troszkę żeby nie zapomniała,
butli też sama jeszcze nie trzyma bo chyba za ciężka dla niej:-D

Mój mały nie ma problemu z samodzielnym piciem. W nocy koło niego stoi picie i jak sie przebudza sam bierze i pije;-) Choć czasami np na siedząco też rozkłada rączki jak Oli :-p

Mój mały nie ma problemu z samodzielnym piciem. W nocy koło niego stoi picie i jak sie przebudza sam bierze i pije;-) Choć czasami np na siedząco też rozkłada rączki jak Oli :-p
Moj to samo.tylko raczek nie rozklada ale jak juz nie chce to rzuca butelka o podloge:sorry::crazy:jk widzi butelke, nawet pusta to dzioba otwiera az sie smiac chce bo smoczek na ziemi a tu zonk.

reklama
CZARNA dokladnie jak OLI :-) ona jak juz widzi ze butelka idzie w jej kierunku to ma w tym momecie 2 lewe raczki :-)
I MOMENTALNIE JE ROZKLADA a tak pozatym to wszystko wezmie do raczek :-)

Do góry