reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

A u nas jest
8.00-8.30 kaszka mleczno- ryżowa lub tost z masełkiem lub kanapka z jajkiem
10.00 owoc lub kilka biszkoptów przed spaniem
13.00 obiad
15.30 deser, kisiel lub budyń
20.00 kaszka z butli
a pomiędzy to jak ktoś coś je to ona wszystkiego musi popróbować :-)

Noi mały głodomorek się w nocy budzi na flachę ok. 4.00

reklama
Martynka - może masz rację, może nie potrzebuje dwóc dań...

Synek koleżanki wcina 2 dania i przy tamtym to wydawało mi się, że Szymcio za mało zjada, ale jak czyrtam Wasz plan to w sumie wygląda podobnie...

U nas na razie tak:
06:30 - mleko
10 - kaszka
14 obiadek (w miedzyczasie malinki, brzoskwinia, albo inny owoc, ewentualnie Danonek)
17 - próbuje mu wciskać drugie danie (jarzynki, ziemniaczek, rybka itd), ale cyba poprzestanę na jogurcie albo owockac, ewentualnie jajeczko
19:30 - mleko

Ja dalej mlekiem walczę, więc jest tak:
7 kaszka
11 śniadanko lub deserek
15 zupka
18 drugie
20 danonek, jogurt lub inny mleczny deser
i potem jej wciskam przez sen mleko 210ml

co dajecie maluchom na sniadanka, z czym kanapeczki,chlebek u mnie idzie jajko, parówka, pomidor, jajeczniczka, i nie mam pomysłów

Jakie parówki dajesz?
Ja kiedyś obejrzałam program o produkcji parówek, i jakoś nie mogę się przemóc :-(

U nas nr. 1 to jajecznica, poza tym serek wiejski ziarnisty lub bieluch, pomidory, troszkę dobrej wędlinki i koniecznie pajda chleba do garści najlepiej ze skórką.
Czasami zastępuję to mieszanką danonka z owocami, jak mam coś fajnego na obiad.
Obiad składa się z gotowanego specjalnie dla niej i domieszki normalnego jedzonka. I takie normalne jedzenie jest super.

Protestuje na papki - nie chce jeść zupek przecierowych.
Najlepszy rosołek z kulseczkami :tak:
A drugie tez nie może być zmieszane i rozdrobnione, tylko w kawałeczkach, ewentualnie rozgniecione i żeby było widać co to :tak:

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie mamy!!!!!!!!
Kochane pomozcie mi!!! Moja corka ma 4 m-ce. Karmie ja nadal tylko i wylacznie piersia i to jest wlasnie moj problem bo chcialabym zeby raz w tygodniu na 3 godzinki zostal z nia tatus sam na sam. Probowalam ja przyzwyczaic do butelki ale z marnym skutkiem. Probowalam ze sztucznym mlekiem, z moim mlekiem, ze smoczkiem profilowanym i bez profilu, na spiaco i przytuleniem do piersi..........wszystkie proby konczyly sie na przerazliwym placzu!!!! Sztuczne mleko wcale nie jest takie zle jak sie okazalo bo probowalam dac jej strzykawka do buzi to nie plula wiec na pewno nie chodzi tu o smak. Czy ktoras miala z was podobny problem????czy da sie w ogole przyzwyczaic dziecko do butelki czy sa dzieci ktore wogole nie pija z butelki??????..............................POMOZCIE!!!!!!!!:-(

Ja daje parówki Bobaski. Moim zdaniem najsmaczniejsze i miękkie :-) Miałam morlinki ale mi nie podpasowały, jakies takie twardawe, raz miałam takie na wage dla dzieci to dałam psu, bo napeczniały tak woda ze Rafałowi bym nie dała...

U nas są dobre parówki drosedki. Leżałam na patologii z dziewczyną z tego zakładu i on stwierdziła, że dałaby je swojemu dziecku :happy: Teraz mają się pojawić w sklepach parówki gerber, takie zamknięte w słoiczku, ale ceny w dzieciowych gazetkach od 3-5 zł więc nie wiem ile to będzie na prawdę.
Paróweczki drobiowo-cielęce GERBER | fischer, wydawnictwo, trading, rynek FMCG, rynek zbytu
Ja tą butlę o 10 zamienię na śniadanie. Martyna bedzie w przedszkolu więc będę mogła skupić się tylko na Bartku, bo tak to byśmy jedli dwa albo trzy śniadania :baffled: Jak wróci od babci to dam mu jajecznicę. Twarożek, to już chyba może jeść, skoro jadł desery ze słoiczka z twarożkiem, śmietanką i jakie tam jeszcze są i nic mu nie było więc też taki z rzodkiewką pewnie by wmemlał. Martyna lubiła, a teraz ble, bo są kropki.
I z tego co pamiętam chyba surówkę z jabłka i marchewki można dać. Próbowała już któraś?

Widziałam te paróweczki Gerbera, mały słoiczek, 3 malutkie serdelki i cena 4zł.... Podziekowałam... he he
Ja za te bobaski płace niecałe 4 zł, a ich tam jest 10 jak nie wiecej :-)

Martyna lubiła, a teraz ble, bo są kropki.
I z tego co pamiętam chyba surówkę z jabłka i marchewki można dać. Próbowała już któraś?

Jakie kropki???
Ja próbowałam z surówką, ale nie chciała. Jakby jej ta marchweka w gardle stawała :tak:

Widziałam te paróweczki Gerbera, mały słoiczek, 3 malutkie serdelki i cena 4zł.... Podziekowałam... he he
Ja za te bobaski płace niecałe 4 zł, a ich tam jest 10 jak nie wiecej :-)

Ło matko, ale cena.

Chyba zakupię te bobaski.
Smakować będzie na pewno, bo Iza to mięsożerca mały.

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku wasze dzieci to fajnie jedza Moja to bedzie chyba niejadek Choc odkad pije BEBIKO to o duzo wiecej go naraz wypije niz Nutramigenu I jak skosztowala bebiko to juz nutra nie chciala :-(

Oliwka nie zje POROWKI JAJECZNICY ANI CHLEBKA
TZN chlebek to zje tak do zabawy jak czasem chca ja przymknac albo czyms zajac heheh to zje suchy chlebek Ale jak jej zrobie mini kanepeczki to probuje ale wypluwa Tak samo jest ze wszystkim innym Parowka,szynka itp IOna wszystko skosztuje ale ona sie tym bawi a nie je i wsio wypluwa :-(

Teraz po tym zlobku troche inaczej bedzie jadlospis wygladal I postaram sie jej godzinowo w domu zaczac podawac podobnie jak tam jest Aby nie byala taka rozstrojona z jedzeniem jak bedzie w domu :-)
Licze na to ze nauczy sie tam jesc obiadki normalne i sloiczkow juz kupowac nie bede musiala :-)
W zlobku maja po 11 zupke a kolo 14 drugie danie
DZIS POSTEP BO ZJADLA O 11 ICH ZUPJE JUUUUUUUUPI :-)

u NAS MNIEJ WIECEJ WYGLADA TAK:
6 MLEKO
9 KASZKA
W MIEDZY CZASIE FLIPSY bATONIKI ITP
13/14 OBIADEK
17 KASZKA
W MIEDZY CZASIE DESEREK,JOGURCIK LUB OWOC
PO 20 MLEKO

Do góry