reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

U nas nie ma problemów "butelkowych".
Nawet jak siedzie, to albo się kładzie, albo jak się nie da położyć to podnosi butelkę do góry tak, żeby leciało (śmiejemy się, że gra hejnał).
Ale ona wcześnie zaczęła sama pić. Chyba tak z 5 miesięcy miała.

Tylko mleka wieczorem nie chciała pić sama, bo przeważnie przy nim zasypiała,
ale teraz to wogóle mleka nie chce, więc się nie liczy.
No i dzieki Bogu nie łapie za łyżeczkę przy jedzeniu. :-)

reklama
MALENA widzisz Twoja Izunia umie za to inne rzeczy A chodzenie to moze dla niej za nudne :-)
Ona umie co innego a inne dzieci co innego I zobaczysz jak pozniej bedziesz wpominac czasy kiedy Izunia NIE BIEGALA :-)

co dajecie maluchom na sniadanka, z czym kanapeczki,chlebek u mnie idzie jajko, parówka, pomidor, jajeczniczka, i nie mam pomysłów

Ppatqa - u nas kaszka, owsianka, kaszka manna itd... próbowałam "normalne" śniadanko, zjadł, ale był nieszczęśliwy... Szymek uwielbia wszelkiego rodzaju kaszki...
U mnie jest problem z drugim daniem.. zupkę około 14 Szymek chętnie zje, ale z drugim grymasi.. troszkę pomidorka, troszkę Bielucha, jajko bardzo chętnie, ale mięsko już nieeee, inne warzywka też nie bardzo (a na pierwsze danie wszystko zje), za to wieczorem rzuca się na...mleko!! Najchętniej wieczorem i popołudniu piłby 2 butle mleka bez drugiego dania, ale to chyba przesada...Ile butli Wasze dzieciaki zjadają?? Szymek póki co 2 - rano i wieczorem, ale wyraźnie domaga się trzeciej popołudniu ...

U mnie w dalszym ciągu lecimy według planu:
6 mleko
10 mleko
13 obiad
16 kaszka manna, owsianka
19 mleko smaczny sen
I deser/owoc po przebudzeniu między 11-12 albo z kaszką.
Ja mam o tyle problem, że Bartek w dzień nie chce spać albo się męczy, a tak pije butle i zasypia. "Normalnych" śniadań nie je, bo nie ma zębów i jakoś trudno wyobrazić mi sobie jak memla bułkę.

ja do tej pory dawałam owsianke, kaszki, ale młody woli zdecydowanie juz bardziej dorosłe jedzenia

Kasia - czyli macie 3 razy butlę + kaszkę czy owsiankę.. ja jutro spróbuję zamiast "drugiego dania" dać butlę i zobacze czy faktycznie chętniej zje czy nie...

Ania mysle ze butla starczy 2 razy, rano i wieczorem.
U nas jest:
7/8 cyc
10/11 kaszka (ryzowa, manna, owsianka, kukurydziana itd) lub inne sniadanko - jajecznica, parówki, kanapeczki z szyneczką z indyka/kurczaka, z dżemem itd.
14/15 obiad - zupka albo II danie, Ania moze dwa dania to za duzo?? Chociaz Rafal ostatnio np. ziemniakami pluje, z warzywami to roznie, miesko lubi ale tylko kawaleczki do gryzienia
około 18 deserek - owoc, jogurt, kisiel itd.
20 kapiel, pozniej cycek + butla

A mam pytanko?? Daje ktoras płatki kukurydziane?? Zastanawiam sie nad takimi zwykłymi i zrobic na Bebiko po prostu??

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie jest tak
rano około 6 mleko
10 śniadanko- albo chlebek z czymś, albo owsianka z owocem, kaszka manna,
14 obiad, zupa plus nasze,
18 jogurt lub danonek i owoc, czasem ciastko
20.30 kaszka
A w między czasie upomina sie o nasze i wcina gdy ktoś coś je

Do góry