reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
Ostatnio dawałm brokuły i była po nich bardzo lźna zielona kupka.
Chyba będę musiała znowu testować.

A co do mięska, to można codziennie mięsko albo rybkę.
Rybka nie częśćiej niż 1-2 razy w tygodniu.
Żółtko podaje się niezależnie od mięska co drugi dzień 1/2

Kurtka na wacie, tu nie ma w słoiczkach. Poszukam tej soli w rybnych. Sola jest bezościasta? A co do żółtka, to ugotowałam zupkę z żółtkiem, ale już żadno mięsko nie weszło po zupce.
Wiem, że to pytanie już tu kiedyś było, ale nie mogę znaleźć gdzie: jak karmicie trochę zupki i potem trochę mięska, czy po prostu jedno danie na obiad i tyle.

Evelajna ja miksuję wszystko razem:tak: a co do dań rybnych to są tu słoiczki z daniem z tuńczyka od 6 mca i po 7 mcu, ja dawałam je już;-)

U nas dziś był buraczek i bardzo smakował.:-)
Danonek czeka w lodówce, jutro podamy. Kilka razy już dawałam jogurt i nic nie było więc jutro damy cały:tak:

Ale mamy powód do radości bo Bartuś chyba załapał o co chodzi z butelką bo od wczoraj wypił 250 ml soczku brzoskwiniowego (na raty i raczej wtedy jak był głodny ale liczy się że ciągnął:-p)

Kurtka na wacie, tu nie ma w słoiczkach. Poszukam tej soli w rybnych. Sola jest bezościasta? A co do żółtka, to ugotowałam zupkę z żółtkiem, ale już żadno mięsko nie weszło po zupce.
Wiem, że to pytanie już tu kiedyś było, ale nie mogę znaleźć gdzie: jak karmicie trochę zupki i potem trochę mięska, czy po prostu jedno danie na obiad i tyle.

Już to było, ale może dla przypomnienia:
Ryba dla niemowlaka - Mięso i ryby - artykuł

Filety z soli nie mają ości, ale zawsze jak to przy filetach lepiej jeszcze sprawdzić.

Co do obiadku to ja też miksuję z warzywami, bo tak na sucho to nie wejdzie.

SUUPER właśnie na takich wiadomościach mi zależało BARDZO Ci dziękuję :-)

Proszę Bardzo :tak:

Ale mamy powód do radości bo Bartuś chyba załapał o co chodzi z butelką bo od wczoraj wypił 250 ml soczku brzoskwiniowego (na raty i raczej wtedy jak był głodny ale liczy się że ciągnął:-p)

Gratulacje!!!
A ja cały czas zapominam o tych burakach :zawstydzona/y:

a ja dziś robiłam zupke z solą

I jak?

My wczoraj jadłyśmy dorsza.
Ugotowany i zmiksowany z marcheweczką.
Do tego osobno puree z ziemniaczków i porów.
Wygląda na to że smakowało.

No i testowałyśmy banana nie ze słoiczka. Też się przyjął.

A dzisiaj w planie zupka z cukinii :tak:

Ja od pon wracam do pracy, wiec raczej czasu nie mam na gotowanie dla Adasia. Babcia bedzie gotowac zuki miesno warzywne, a tak to maly zawsze skubnie cos ze stolu.
I tak ostatnio zajadal sie szpinakiem z kotlecikiem z indyka. Ogolnie dziecko mam raczej wszystko zerne, z mocnym nacechowaniem na miesko (po tatusiu chyba).
Rano na sniadanie je chebek z maslem (no bo ja jem sniadanie, wiec on tez musi) i dopiero pozniej dopycham go kaszka :-D

reklama
A ja mam pytanie do mam, które dają dziecku "dorosłe jedzenie".
Jak rozwiązujecie problem soli?
No bo dla malucha powinno być niesolone.
A przecież to co na naszym stole często jest dość mocno słone.

Acha! Od kiedy można dodawać do dań cebulę/ szczypiorek?
Jakie warzywa możemy jeszcze jeść, bo mi się pomysły skończyły :confused2:

Do góry