reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

A teraz Was zastrzelę..:tak::tak::tak:
5-tego marca była u mnie położna..:tak:
Dowiedziałam się, że w Danii od 6-tego m-ca podaje się maluchom, takie dania...:szok::szok::szok::(Tylko niech mi żadna tu nie padnie ;-):-D:-))

Kruszymy, czarny chlebek, bez dodatków do niewielkiej miseczki. Zalewamy wodą i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień gotujemy w tej samej wodzie ok.2 min. Dodajemy odrobinę cukru i miksujemy. Wykładamy papę na talerzyk i gdy temp. trochę spadnie kładziemy na nią łyżkę tłustej śmietany..:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:Gotowe!

Drugie danie. To ugotowane na wodzie płatki owsiane :szok::szok::szok:. Wodę odlewamy, płatki miksujemy, dodajemy cukier. W garnuszku gotujemy mleko z kartonu :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:, 3,5% :szok::szok:, studzimy. Wrzucamy do niego płatki, miksujemy i gotowe!

Gdybyście widziały moją minę, jak o tym słyszałam..:-):-):-) Ponoć wyglądałam nieziemsko..:-D:-D:-D
Dostałam jeszcze broszurki dotyczące zdrowego żywienia niemowląt..:tak:
Jak przetłumaczę, to się z Wami podzielę, bo już się zastanawiam, co to mogą być za hity..:tak:

Na kolację Młodej mam już podawać kaszkę z łyżeczki..:tak::-).
A za każdym razem gdy my jemy (śniadanie, obiad, kolację), Mała ma siedzieć z nami przy stole w swoim krzesełku..:tak:. Tak wtedy mlaska, że ,aż żal..;-)
Mięsko i rybka, zgodnie z zaleceniem rusza od przyszłego tyg.;-)

anna22:szok::szok::szok:Nie wierzę własnym oczom,do tego smietana:confused:to nie obciazy za bardzo malucha:confused:

A my jesteśmy po pierwszej marchewce i całkiem nieźle,troche sie dławił,ale ok

zaraz jabłuszko;-)
dorotko ja to jabłuszko kupilam wczoraj,ale chyba zaczne trzec

czrnapowodzonka z karmieniem:-)

reklama
kaszka na łaciatym:), a ja się cyckam i daje na swoim, bo się boje reakcji na modyfikowane( tych placków na skorze)

Matko, co kraj to obyczaj:rofl2::szok::rofl2:

My zaczynamy teraz rozszerzać owocki;-) Kupiłam różne deserki: morele, brzoskwinie i śliwki bo jabłuszka, gruszki to sama zetre na tarce;-)
Kupiłąm tez 2 obiadki z hippa te z glutenem. Jadła już Hanka biszkociki i nic nie było:tak: Za jakiś czas dam obiadek z kaszką manną.

Ja szukalam wczoraj sliwki w sloiku i nie znalazlam :-( a mialam nadzieje ze po nim kupka bedzie bo ostatatnio Oli jak nigdy ma z tym problemy :-(
ANNA no dieta powalajaca :-)

DZIEWCZYNY 2 PYTANIA

JAK DOKLADNIE JST Z TYM GLUTENEM? JAK I ILE I CZEGO PODAC ?

I CZY BLENDER NA DLUGO SIE PRZYDA TAKIEMU MALUSZKOWI?TZN JAK DLUGO JAK SAMA BEDE CHCIALA ROBIC OBIADKI BEDE MUSIALA JE MIKSOWAC?

Oli zjadla wczoraj sloiczek jabluszka i caly soczek jablkowy wypila ale kupki sama nie zrobila :-(

Ja szukalam wczoraj sliwki w sloiku i nie znalazlam :-( a mialam nadzieje ze po nim kupka bedzie bo ostatatnio Oli jak nigdy ma z tym problemy :-(
ANNA no dieta powalajaca :-)

DZIEWCZYNY 2 PYTANIA

JAK DOKLADNIE JST Z TYM GLUTENEM? JAK I ILE I CZEGO PODAC ?

I CZY BLENDER NA DLUGO SIE PRZYDA TAKIEMU MALUSZKOWI?TZN JAK DLUGO JAK SAMA BEDE CHCIALA ROBIC OBIADKI BEDE MUSIALA JE MIKSOWAC?

Oli zjadla wczoraj sloiczek jabluszka i caly soczek jablkowy wypila ale kupki sama nie zrobila :-(

dorotko wiem tylko tyle,że są nowe jakieś zalecenia,nam pediatra mówiła,żeby podawać codziennie łyżeczkę kaszy manny np.dodać do jabłuszka albo zupki

ja też się zastanawiałąm nad blenderem,jak nawet miki będzie krótko używał,to potem mi sie przyda w kuchni

reklama
Hej dziewczyny. Pożarłam się dziś z moim M i to dość ostro. eh. Nie mam jakoś na nic nastroju.
Potworniasty śpi i pięknie przespał mi dziś noc. Raz o 2 obudził mi się na jedzenie a potem na piciu. Będę próbowała go odstawić od piersi jak skończy 6 miesięcy. Na pewno nie zrobię tego jakoś gwałtownie tylko stopniowo. Jakoś sobie wogóle tego nie wyobrażam. Strasznie długo walczyłam żeby go karmić i sprawia mi to olbrzymią przyjemność i będzie mi strasznie tego brakowało.
Ja kończę piec ciasta i idziemy z Potworniastym na spacerek.Dziś piękne słońce u nas. W prawdzie jest jeszcze na antybiotyku ale jak pół godzinki spędzi na dworze to przynajmniej zinhaluje sobie nosek.

Do góry