reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

u nas banany, jabłka, gruszki, mrożone przez babcię maliny, truskawki i jagody
czasem kiwi ale nie zawsze chce
a hitem są winogrona obrane ze skórki oczywiście, pochłania i tylko pestki wypluwa jak nie wyskubię

reklama
U nas winogron też idzie ale razem z pestkami:-D Nie przeszkadzają mu jak się jakaś znajdzie:-)
I ostatnio jest szał na gruszki i ananas.
I lubi jeszcze grapefruit i nie przeszkadza mu kwaśne

mam pytanie.Mlody obrazil sie na mleko...pije tylko 300 ml kachy jak zasypia a tak w dzien nie ma mowy.rzuca we mnie.krzyczy nie i wogole wesolo....ile on musi mleka dziennie pic/jesc?
oprocz tego jogurt 150 ml je.2 razy dziennie wystarczy?
w sumie jakby to wystarczylo to bym go oduczyla juz od butelki....bo i tak nauczyl sie juz z niekapa, a na noc moze jakos ta kaszke z lyzeczki by zjadl...by:-pprzymierzam sie do tego od jakiegos czasu i moze sie uda.

Aśka, ja się pytałam lekarki, bo u nas obraza już od 3 miesiecy.
I mówiła mi, że 3 posiłki mleczne wystarczą.
U nas jest 2 razy kaszka gęsta tak 120-130ml (więcej nie zje)
I do tego jakiś deser typu owoce z twarożkiem, albo jogurt.
No i pcham gdzie się da twarożek :tak:

a dajecie surowe jabłka, bo czasem trafie na twarde i zastanawiem sie czy poradzi sobie, ale jakoś wcina

Moja nie lubi, w sumie wogóle za owocami nie przepada tak jak ja i M.

A jakie kaszki podajesz Izie ze drogie?

Dorotka, myslę, że wszytskie są dosyć drogie ( Bobovita, Nestele, itp.)
Opakowanie 5-6zł w tanim sklepie a wystarcza raptem na 5 porcji.

A my ostatnio testowaliśmy pomarancze. Dałam jej kawałek w łapkę i była mega zadowolona:tak:

Ja próbowałam mandarynki, ale się krzywi.

A u nas po pomarańczach była wysypka :no:
Lenka je jablka, gruszki, kiwi. banany to narazie tyle próbowaliśmy,

Ja zauważyłam reakcję po kaszce pomarańczowej :-(

Ppatqa - Szymek wcina jabłka, nawet te twarde... tyle, że przy tartym marudzi, pokrojone w kawałki zje, ale bez rewelacji, za to najbardziej lubi norlamne jabłko w całości....skórkę tylko obieram, choć nie zawsze zdążą, bo Szymek potrafi sobie sam z koszyka w kuchni zabrać jabłko i wcinac... uwielbia...
Malena - u nas własnie na odwrót.. Szymek uwielbia owoce !! właściwie wszystkie!! ostatnio nawet cytrynę jadł!! Zaintrygowała go cytryna i ciągle chciał ją ściągać ze stołu, więc odkroiłam mu kawałek, żeby pokazać, że niedobre, a on zjadł i nawet się nie skrzywił..dałam drugi kawałek sparwdzić czy otworzy buźkę i..też zjadł....może to przez to, że w ciąży jadłam dużo owoców???? za to nie przepada za mięsem, ale ja też nie przepadam.,.... Nigdy nie wierzyłam w takie powiązania, a jednak coś w tym jest ...

moj tak nie bardzo za owocami.ale pomarancza zjadl ostatnio przez co w szoku bylam bo on na wszystko co kwasne sie krzywi:)
moze jesc jegurty w nieograniczonych ilosciach, i chleb ze skorka oczywiscie bo z tym najwiecej zabawy :)

reklama
Slyszalam ze nie mozna dawac duzo bananow :-(
GOSIU a jaka rybke podajesz?Smarzysz?

U nas owoce uwielbia wszystkie praktycznie
MALENA masz racje drogie sa te kaszki Nie liczylam na ile razy starcza a masz racje No co zrobic ?

Ja jej teraz coraz czesciej robie pierwszy posilek z normalnego mleka Tzn przed szpitalem zaczelam I do normalnego mleka mam takie inne platki :-) Zajada az sie jej uszy trzesa Lub manne na zwyklym I wtedy te kaszki bobvita czy nestle na dluzej starczaja :-)

W szpitalu co rano jadla normalne mleko :-)

Do góry