reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

mój młody pije rano 200 i moze w dzień 150 po śniadanku, a tak to ostatnio wszystko co łyżeczką jest beee, nawet serki, już nie wspomne o kaszcze i zupie, wczhidzi w gre drugie danie i kanapki, i wszystko co sam może mieć w ręce. Wczoraj zroiłam mu pulpeciki z misiowego ogródka, warzyw i mieska, a potem jeszcze wciągnął nasze drugie, ale zupy bleeee

reklama
Mi się wydaje ze powinno być jeszcze 3 razy po 210 ml mleka na dzien ale u nas też jest mniej. Rano ze 150 albo i niecałe, jogurt 150 i kacha na noc 210.

Nasza pije kachę 240ml wieczorem do spania i rano po przebudzeniu też 240ml, i to na tyle, żadnych jogurtów i serków nie je bo ją wyrzuca potem, jedynie budyń na zwykłym mleku czasem.
Mam zamiar kupić kaszkę ryżową i spróbować ją zrobić na zwykłym mleku, bo jeśli po budyniu nic się nie dzieje to może z tym też się uda??

Kaka - 3 razy po 210ml :szok: To u nas max 2 razy po 210, czasem mniej + kasza + jogurt, ale tez nie codziennie ... I nawet ciężko zwiekszyć, bo Szymek nie chce..a powinien chyba, bo wciąż ma duże ciemiączko.... ale woli nasze jedzenie.. nawet jogurt nie zawsze, bo się nie da do rączki wziąć...

A u nas mleczko z butelki nie wchodzi w rachubę :-(
Więc daję kaszkę mannę na mleku krowim albo lane kluseczki lub po prostu kaszkę Bobovity.

Jogurciki, serki zjada ładnie i nie ma problemu z jedzeniem łyżeczką.

Nauczył się już na początku wakacji pić przez rurkę.

Dzieki dziewczyny!w takim razie musze dodac jakis jeszcze jeden...moze budyn na deser?ale nie zawsze chce
na opakowaniu od mleka pisze ze niby 2 razy dziennie po 200 ml powyzej roku ale do tego jeszcze serek czy jogurt i wiecej wychodzi
w takim razie powinno byc tak?
2 x mleko
jakis jogurt
zupa
drugie danie
????czy jak?
u nas ostatnio jest kompletny chaos.
rano jest chleb i parowka
potem jogurt
potem obiad
pozniej probuje wciskac mleko ale nie daje rady i najczesniej jest kanapka, albo owoc
i kaszka na wieczor

reklama
hmmm to ja sie chyba przestane tym tak przejmowac bo to chyba przejsciowe u nich.wazne ze gryzc juz umie, lubi.a do mleka sie moze znowu przekona.jak narazie to dzisiaj tylko na noc butle dostal, a picie caly dzien z niekapka :)i jutro juz sprobuje mu dac na wieczor kaszke przed kapaniem z luzeczki zeby mu zeby umyc bo widze ze od paru dni zasypia przed kaszka a je ja przez sen w nocy jak butelke znajdzie.

Do góry