reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Ja za actimelem tez nie jestem czytalam w necie duzo na ten temat i jak pisze Gosia nasz organizm sam produkuje te dobre bakterie wiec my actimela nie pijemy

reklama
Ja actimela nie daje, bo sama nie pije,ale mysle ze jak od czasu do czasu sie napije to nic zlego sie nie stanie:tak: poza tym daje sie probiotyki np. dicoflor, ktory mozna podawac nie tylko w czaie antybioterapi, a one tez maja jakies tam bakterie.
Gosiu dzieci wielu rzeczy jesc, czy pic nie powinny do ktoregos tam wieku wiedlug dietetykow, gdybysmy sie tylko tego trzymaly to wiesz...
Moj maly juz jakis czas pije "krowie" mleko, nic mu sie zlego nie dzieje;-)
To samo ze smazonym, gdyby go cos bolalo, mial jakas wysypke to bym sie wstrzymala ale skoro nic to nie widze przeszkod:tak:

u nas w zlobku tez po 1 r.z daja niealergicznym krowie mleko.nawet wczensiej jesli rodzice sie zgodza.
a co do probiotykow to ja alemu kupowalam mleko z hippa i ono jest z probiotykami, nan active tez i bebilon tez...z tymi co sa w actimelu.rozmawialam z moja pediatra miesiac temu mowila ze probiotyki jak najbardziej, ze actimel tez, tyle ze jest na krowim mleku wiec sie wstrzymac do ukonczenia 1 roku.a potem mozna.ale kazdy i tak robi jak uwaza.ja dawalam malemu actimel bo krowie pije tezna noc modufikowane.

Blond_20 wiesz, dlatego sie nie wypowiadam co ma pro albo prebiotyki w skladzie:-p nie robie sie madrzejsza niz jestem:-D:-p

Ps. poprawilam dla Blond_20 bo sie czepia jak rzep ogonu:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry