reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Czesc dziewczynki :)

ostatnio natknelam sie w sklepie na kaszke do picia Nan- taka juz gotowa w kartoniku, jako gratis do opakowan z mleczkiem. Czy wiecie moze gdzie to normalnie kupic? Albo jak to sie nazywa?
Do tej pory dawalam Adasiowi na noc mleczko, ale ze juz chlopak duzy- to chyba czas przejsc na kaszke. Jakie kaszki do picia wy podajecie?
dzieki ;-)

reklama
ANAI Oliwce kiedys dawalam kaszki na noc do butelki do picia ale to nic nie pomagalo I zauwazylam ze jej na noc lepiej wchodzi samo mleczko

KASZKI jemy KASZKA ZDROWY BRZUSZEK
A OSTATNIO TESTUJE TE ZWYKLE KASZKI RYZOWE Z BOBOVITY ALE ZDROWY BRZUSZEK WOLI NAJLEPIEJ :tak:

Czesc dziewczynki :)

ostatnio natknelam sie w sklepie na kaszke do picia Nan- taka juz gotowa w kartoniku, jako gratis do opakowan z mleczkiem. Czy wiecie moze gdzie to normalnie kupic? Albo jak to sie nazywa?
Do tej pory dawalam Adasiowi na noc mleczko, ale ze juz chlopak duzy- to chyba czas przejsc na kaszke. Jakie kaszki do picia wy podajecie?
dzieki ;-)
Anai te kaszki na pewno sa w Inter Marche.tylko one kosztuja normalnie 8.50 zl za 2 x 250 ml:baffled::szok:
http://a.pl/Kategoria-194/Supermark...do-picia-mleczno-pszenna-z-herbatnikami-250ml
o te chodzi nie?czyli w sumie masakra.ja malemu robie tez kaszke do picia jak pewnie wiekszosc z dziewczyn do mleka (u mnie 270 ml) dosypuje 4 lyzki kaszki ryzowej i jest taka do picia z butelki.a co do firmy to glownie Bobovita
http://a.pl/Kategoria-194/Supermark...t-8526/BoboVita-kaszka-ryzowa-z-bananami-180g
bo duzo tansza(4.40 opakowanie na jakis tydzien mi wystarcza) no i w smaku mi tez bardziej podchodzi niz reszta.
te linki to do sklepu w Wawie.ja robilam zakupy jak w ciazy bylam zeby nie nosic to do domu wnosili :)polecam.ceny nie takie straszne w sumie maja

Ostatnia edycja:
U nas rano czy do południa kaszki bobovity na gęsto - ryżowe, owsianka, manna, zbożowe - róznie. A wieczorem cycek + mleko z kleikiem (nie za geste bo mały na pół spiaco je pije i jak za geste to sie wkurza) :-D

Anai te kaszki na pewno sa w Inter Marche.tylko one kosztuja normalnie 8.50 zl za 2 x 250 ml:baffled::szok:
Nestle Kaszka do picia mleczno- pszenna z herbatnikami 250ml | Kliknij Aby zrobić Zakupy Spożywcze Darmowa dostawa
o te chodzi nie?czyli w sumie masakra.ja malemu robie tez kaszke do picia jak pewnie wiekszosc z dziewczyn do mleka (u mnie 270 ml) dosypuje 4 lyzki kaszki ryzowej i jest taka do picia z butelki.a co do firmy to glownie Bobovita...

o te wlasnie mi chodzilo, wczoraj zrobilam podejscie na noc z mleczkiem z dosypana kaszka bobovity ale nie podeszlo, musialam robic nowe mleczko i w koncu poszedl spac tylko o herbatce... Ogolnie dosypywanie kaszek cos mu nie pasuje :no:
Jakos ta kaszka mu podeszla bardzo- ogolnie fajna ma konsystencje :) Tylko rzeczywiscie za droga, nie bede jej kupowac... chyba ze raz na jakis czas, ale to bez sensu przeciez...

My z rana pijemy mleczko- tak 150, pozniej sniadanko- kanapki z szynka i pomidorem, jajecznica, parowki itp... No i nareszcze zaczal trzymac sam butle- ale tylko jak mu sie ja w raczkach ustawi... dzis jak jechalismy jak co rano do babci grzecznie wycmokal w aucie cala butle, no prwie cala- tyle na ile udalo mu sie ja przechylic :)

Anai a moze kup mu mleczno-ryzowa.ona nie wiem dlaczego ale ma inna konsystencje po zrobieniu niz te ryzowe.jest taka bardziej puszysta tak mi sie wydaje.taka bardziej zmielona:sorry2:niew wiem jak to nazwac.ale zeby ona byla do picia to robie 240 wody + 4 lyzki kaszi + 2 miarki mleka.jakos tak mi to wyszlo.
a z tymi w kartonie to bardziej na jakies awaryjne sytuacje bo nie rozumiem dlaczego ale naprawde to jest drogie.
ja mlodemu wczoraj kupilam Cebion multi bo nie mialam.krzywil sie strasznie ale potem oblizywal przez pol godziny po tym:-D
moj z kanapkami tak niebardzo.zje ale bez szalu.
a co do butli to moj juz jest ekspertem w trzymaniu:)od paru dni pije jedna reka :)a nauczylam go trzymac jak mial 6 miesiecy w wozku-obnizylam mu oparcie i na brzuchu polozylam.chcial sie jakos napic i caly spcer kombinowal az zalapal nareszcie i pije juz w kazdej pozycji-nawet na brzuchu:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry