reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Szymek też zjada kawałkii.. uczył się na bananie i chlebku.. a teraz radzi sobie świetnie.... Póki co to jeszcze mu gotuję zupkę, ale na drugie to już nasze je... rybkę, pomidorka surowego, ziemniaczka... Bielucha ostatnio wcinał z pomidorkiem i baaaardzo smakował ... maliny, brzoskwinie to podstawa każdego dnia :-)

reklama
A u nas była ostatnio kanapka z serem;-) drobno pokrojona:tak: Na początku ładnie jadła, a potem ser z wierzchu a resztę wywalała dla psa:rofl2:

U nas też już był krupniczek, ale ze słoiczka. W tym tygodniu spróbuję danie z makaronem/kluseczkami i wtedy jajejczniczka. Kupiłam sucharki, też będziemy testować, ale to bez Martyny, bo ona bardzo chętnie poczętuje brata zapewne wtedy kiedy mnie przy nich nie będzie, a tak myśli, że nie wolno i już.
Ja gotuję Bartkowi osobno. Tak mi wygodnie, bo dużo z tego co my jejmy, to i tak by nie jadł, a tak mam zawsze obiad na trzy dni, tylko dogotuję ryż albo kaszkę manne. Mam też białą kaszę gryczaną - czeka na podanie.

Ja kupiłam ostatnio cięlęcinkę i podzieliłam na porcje.
Gotuję ją osobno a później dodaję do wywaru warzywnego.

Do krupniku kupiłam drobną kaszkę jęczmienną.

Ale przecież do zupek można dodać trochę kaszki manny albo właśnie kluseczek.

No i jutro zaczniemy z twarogiem, bo danonki już jadł.

To ja chyba nie napisze co moj je i pije.....
Powiem tylko ze wszystko, na noc bebiko tylko w dzien kartonowe wali ;-)
Nic go poki co nie boli, wysypek brak wiec spoko loko:tak:

No i moj to samo.Bebiko na noc bo dluzej spi po nim a w dzien kartonowe.no i je wszystko.moze nie wszytsko mu smakuje ale juz nie gotuje dla niego osobno, herbatki juz tez nie pije dla dzieci tylko rozpuszczalne dla doroslych te Ekoland.wszystkie wysypki zniknely wiec chyba moje dziecko dorasta:-D:-D:-D

No i u nas Bartek próbuje nowe, je obiadki raczej to co my tylko mu warzywka trę na mniejszych oczkach.
Bebiko jest rano od razu jak wstanie i wieczorem tuż przed snem.
Kanapki je z szynką, serem, serkiem 'kiri' je parówki Berlinki i jajecznicę.;-):tak:

reklama
Ja nie wprowadzałam wcześniej glutenu. Bartek od jakiegoś miesiąca je kaszkę mannę i owsiankę. Dzisiaj zrobiłam mu pomidorową z lanymi kluskami. Smakowało.
Co do parówek,to ja jeszcze poczekam. Mam złe doświadczenia, bo Martyna się krztusiła, a Bartek nie ma jeszcze zębów więc tym bardziej. Z wieloma nowościami (tymi do gryzienia) mam stracha, ale to już takie spaczenie :sorry2:

Do góry