reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Dzis dalam Oliwce mleko kartonowe 1,5 % jakie wy dajecie
Zaniedlugo manne jej dam A dzis to mleko wypila tylko troche i zabardzo jej nie smakowalo ale jej dzis nic nie smakuje

Rano wypila troche nutramigenu ale malo Pozniej zjadla kaszke 120 ml I 2 male bakusie I 50 ml mleka z kartonu i to wsio co na dzis zjadla Obiadami plula i naszymi i ze sloczka :-(Jakos wogole ona malo je :-(

reklama
Nie wiem Dorota, ale ja bym się wstrzymała z takimi wynalazkami - nutri i mleko z kartonu chyba nie bardzo :sorry2:
Może ja jestem przewrażliwiona, bo moje dzieci jeszcze piją bebiko i piją herbatki bobovita, ale skoro Oli jest potencjalną alergiczką ja bym nie eksperymentowała :confused:

Nie wiem Dorota, ale ja bym się wstrzymała z takimi wynalazkami - nutri i mleko z kartonu chyba nie bardzo :sorry2:
Może ja jestem przewrażliwiona, bo moje dzieci jeszcze piją bebiko i piją herbatki bobovita, ale skoro Oli jest potencjalną alergiczką ja bym nie eksperymentowała :confused:

Właśnie to miałam napisać, ale Kasia mnie ubiegła...
Przecież uczulona jest na krowie mleko o ile pamiętam :confused:

Oj szaleją dziewczyny z nowościami.
A ja Dorotko przychylam się do wypowiedzi Kasi i Malenki - skoro Oliwcia je Nutramigen i jest alergiczką to poczekaj z krowim mlekiem.
Przecież jeszcze ma tyle czasu na takie menu.

moj byl na nutramigenie i bylo zle,ale dalam mu bebiko i bylo ok wiec dalam kartonowe i nagle ma super skore...moze juz wyrosl z tego co mial.nie wiem....
Dorota wiesz rzeczywiscie to dziwny zestaw....bo jesli kartonowe to nie nutra....

Dokladnie dorota, ja mysle ze skoro oli mapodejrzenie jakies tam alergii to wstrzymaj sie, gdyby moj maly mial jakies podejrzenie alergii tez bym sie wstrzymala. Chybaze dajesz jej mleko dla alergikow tak na wszelki wypadek;-)

Magdziunia, ja z zosia sie za bardzo nie ptolilam;-) to ze stasiem tez nie bede, gdyby plakal , mial wysypki, bolal go brzuszek toco innego ale skoro nic mu nie jest to niech dziecie je na zdrowie:tak:
Ja daje 2% mleko

Madziu wiem, wiem ... napisałam tak, bo naprawdę teraz to już maluszki próbują prawie wszystkiego.
Zresztą każda z nas wiem co najlepsze jest dla jej dzieciątka.
:tak:

Tylko ze ja nie wiem czy u oliwki lekarka nie za pochopnie podjela decyzje o alergi na mleko Pamietacie jak kiedys pila przez chwile bebilon na ulewanie Ono bylo z mlekiem i nic jej nie bylo po tym
Od jakiego miesiaca je dziennie nabial Serki je Jogurty I nic jej nie ma Wiec czy ja wiem czy ona taka alergiczka Ostatnio ma bardza ladna cere Od dluzszego czasu

ASIU sama piszesz ze Rafalek taki byl wysypany Oliwka taka chyba nie byla bo ja to nie swedzialo i co teraz je nabial i nic mu nie ma :tak:

Dorotko po prostu obserwuj małą i jeśli coś się będzie działo złego to po prostu odstawisz nabiał (mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze).

reklama
Dorotka Rafalek jadl nutra i byl caly wysypany, drapal sie do krwi i wogole masakra wiec sie wkurzylam ze to nic nie pomaga i zaczelam nabial wprowadzac.nic sie nie dzialo wiec zaczelam dawac bebiko po akcji w aptece kiedy babka nie chciala mi mleka sprzedac bo cos nie tak z recepta bylo a ze mieszkalam juz w gorzowie a moja pediatra tam u mamy to nia mialam mleka i bebiko sprobowalam i bylo coraz lepiej az z twarzy kompletnie zniknelo a zostalo na brzuchu, nogach i rekach.teraz zaczelam chodzic tu do lekarza.dostal sterydy, babka powiedziala ze bebiko moze pic bo to widocznie nie byla alergia na krowie mleko tylko na cokolwiek innego.i zaczelam mu dawac kartony bo kasy ciagle brak.i zeszlo teraz z rak, nog i brzuszka i jest juz ok.wreszcie wyglada jak normalne dziecko i uwaga robi normalne kupy :-p:rofl2:bobyly zielone jak trawa na nutra.
Dorota idz lepiej do lekarza izapytaj czy konieczne jest to nutra, skoro juz normalny nabial jej dajesz i jest ok.

Do góry