reklama
A ja mam problem Alicja niechce innego mleka niż moje. Próbowałam bebiko i nan i było to samo- płacz i rzut niekapkiem. Troszkę mi już pieniążków szkoda no i nie wiem co zrobić bo po woli dojrzewam do myśli o końcu karmienia
Dorotka - Szymek też miał taki okres, że nie chciał jeść obiadków, ale już znowu zaczął jeśc. Podobno zdarza się, że dzieci za bardzo przyzwyczają się do jakiegoś smaku (np do słoiczków) i nie chcą jeść nic innego. Ja jak Szymek miał taki okres, to zaczełam mu robić zupki: dużo marchewki, ziemniaczek i pomidor bez skórki. Albo samo, albo z mięskiem. Przez marchewkę i pomidora zupka jest dość słodka i chętniej Szymek jadł. Ponadto zawsze daje mu jak ja jem troszkę ziemniaczka, rybki (nad morzem prawie codziennie), ryżu itd... czasem zupę zmaiast miksowac rozgniatam widelcem, bo zauważyłam, że chętniej je w kawałkach, pomimo, że ma tylko 2 zęby.
Ja już tydzień Szymka nie karmię i zadowolona jestem z tego :-) Pije Nan 2 (już Nan 3 musimy wprowadzić) i bardzo mu smakuje :-)
No i je olbrzymie ilości malin prosto z krzaczka :-) uwielbia!! już z daleka się cieszy jak idę z nim na maliny :-)
Ja już tydzień Szymka nie karmię i zadowolona jestem z tego :-) Pije Nan 2 (już Nan 3 musimy wprowadzić) i bardzo mu smakuje :-)
No i je olbrzymie ilości malin prosto z krzaczka :-) uwielbia!! już z daleka się cieszy jak idę z nim na maliny :-)
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Wlasnie oliwka lubi jesc tylko jak jest papka i juz nawet rbione obiady blenderem robie ale dupa blada Wczoraj chociaz sukces bo zjadla pol duzego sloiczka obiadu
A probuje wszystko to co my ale wypluwa Ugryzie kawalek i wypluwa
A probuje wszystko to co my ale wypluwa Ugryzie kawalek i wypluwa
malena81
mamusia październikowa 08
Dorotka - Szymek też miał taki okres, że nie chciał jeść obiadków, ale już znowu zaczął jeśc. Podobno zdarza się, że dzieci za bardzo przyzwyczają się do jakiegoś smaku (np do słoiczków) i nie chcą jeść nic innego. Ja jak Szymek miał taki okres, to zaczełam mu robić zupki: dużo marchewki, ziemniaczek i pomidor bez skórki. Albo samo, albo z mięskiem. Przez marchewkę i pomidora zupka jest dość słodka i chętniej Szymek jadł. Ponadto zawsze daje mu jak ja jem troszkę ziemniaczka, rybki (nad morzem prawie codziennie), ryżu itd... czasem zupę zmaiast miksowac rozgniatam widelcem, bo zauważyłam, że chętniej je w kawałkach, pomimo, że ma tylko 2 zęby.
Ja zauważyłam, że kłopoty z jedzeniem występują u nas jak rośnie nowy ząbek.
A maliny są bee
Chyba jej te pesteczki przeszkadzają
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
A z Rafałem to roznie bywa, jednego dnia mu cos smakuje, a innego pluje tym na 2 metry... Nie idzie z nim dojsc do ładu jesli chodzi o zarełko Jedyne co wcina bez mrugniecia to danonki he he :-)
A maliny jak mu kilka razy dawałam to pluł na odleglosc, a wczoraj zjadł sporo i był zadowolony :-)
A maliny jak mu kilka razy dawałam to pluł na odleglosc, a wczoraj zjadł sporo i był zadowolony :-)
Szymek jak widzi Danonka, to az sie trzesie ze szcescia!! jeszcze nie zdaze otworzyc, a on juz ma dziub otwarty i krzyczy zebym sie spieszyla... tak samo z malinami robi... jednej jescze do konca nie polnie, a juz dziub na cala szerokosc otwarty i czeka na nastepna....
Szkoda ze obiadkow tak chetnie nie je...je, ale juz trzeba sie bardziej starac zeby zjadl, bo zaczyna sie bawic, rozprasza sie...
Szkoda ze obiadkow tak chetnie nie je...je, ale juz trzeba sie bardziej starac zeby zjadl, bo zaczyna sie bawic, rozprasza sie...
magdziunia
Październikowa Mama'08
A u nas małe zmiany - Sebcio zazmakował jedzonka innego niż mleczko czyli rybka, zupki, mięsko jakie my jemy i o kaszkach, mleku w butli to nie ma mowy.
Nie chce, pluje.
Wieczorkiem tylko zje z butli jak bardzo zmęczony jest i śpiący.
Poza tym jeszcze cyckuje i to mnie cieszy, bo chociaż takie mleczko zjada.
Pediatra powiedziała nam, że możemy śmiało już jogurciki i serki jeść.
Także rozszerzania diety ciąg dalszy
Na wyjeździe musiałam wmuszać w Sebcia słoiczkowe dania oraz mleczko.
Chlebek z odrobinka masełka wcinał aż mu się uszy trzęsły.
No i co tu począć - sklepy na mnie nie zarobią bo słoiczków już nie będziemy kupować - jeśli to tylko soczki i czasem może jakieś owocki.
Ale póki co przecież świeżych owoców jest dużo także z takich będziemy korzystać.
No i dziś od babci Sebcio dostał własnej roboty soczek wiśniowy.
A ja kupię malinek i też zrobię - na zimowe wieczory i przeziębienie jak znalazł.
Nie chce, pluje.
Wieczorkiem tylko zje z butli jak bardzo zmęczony jest i śpiący.
Poza tym jeszcze cyckuje i to mnie cieszy, bo chociaż takie mleczko zjada.
Pediatra powiedziała nam, że możemy śmiało już jogurciki i serki jeść.
Także rozszerzania diety ciąg dalszy
Na wyjeździe musiałam wmuszać w Sebcia słoiczkowe dania oraz mleczko.
Chlebek z odrobinka masełka wcinał aż mu się uszy trzęsły.
No i co tu począć - sklepy na mnie nie zarobią bo słoiczków już nie będziemy kupować - jeśli to tylko soczki i czasem może jakieś owocki.
Ale póki co przecież świeżych owoców jest dużo także z takich będziemy korzystać.
No i dziś od babci Sebcio dostał własnej roboty soczek wiśniowy.
A ja kupię malinek i też zrobię - na zimowe wieczory i przeziębienie jak znalazł.
Ja nie karmię już ponad tydzień.A ja mam problem Alicja niechce innego mleka niż moje. Próbowałam bebiko i nan i było to samo- płacz i rzut niekapkiem. Troszkę mi już pieniążków szkoda no i nie wiem co zrobić bo po woli dojrzewam do myśli o końcu karmienia
Na początku nie chciał jeść mleka był tylko wielki płacz a mleka próbowałam różne.
Ale pewnego ranka do mleka dodałam trochę kakao i jakoś z bólem ale wypił.
Na drugi dzień już kakao mu smakowało, na trzeci dzień dałam malutko kakoa a 4 dnia wypił samo mleko i nawet się nie krzywił.
Więc rano i wieczorem przed spaniem dajemy Bebiko i jest ok :-)
Dziś na obiad były kluski z sosem i mięskiempieczonym - smakowało:-)
reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
O Nati więc i Twój maluszek już zasmakował nowych dań
Fajnie :-)
Fajnie :-)
Podziel się: