reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Może mi coś doradzicie.
Karmię już tylko 2 razy, a i to chyba dla Izy za dużo.
U nas cycuś na noc wciskany na siłę, a rano to już sama nie wiem co zrobić...
Czy to możliwe, żeby po nocy nie była głodna?

np. dziś: spała 21-6 nawet bez picia.
Przystawiłam ją o 6 do cycka, coś tam pomemłała chwilkę i tyle.
Próbowałam jeszcze po 7 przystawić.
Może z 1min pojadła i lalala.
No nie płacze, humor szampański, teraz drzemka.
Nie wiem o co chodzi z tym mlekim.

Zostawić to tak zakładając, że jej się jeść nie chce???
Czy coś kombinować ze sztucznym?
Czy może zamienić posiłki i rano dać coś innego a mleko wcisnąć później?

reklama
Malena a probowałas dawac butelka ? Moze mała stwierdziła, ze za duza na cysia??? Po nocy powinna ładnie pic, moj normalnie to sie rzuca az z "paszczą" rano, po kąpieli wieczorkiem z reguly tez ladnie pije. Teraz tylko jak ma ten katar to jest ciezko, mam nadzieje ze szybko przejdzie :-(

Malena a probowałas dawac butelka ? Moze mała stwierdziła, ze za duza na cysia??? Po nocy powinna ładnie pic, moj normalnie to sie rzuca az z "paszczą" rano, po kąpieli wieczorkiem z reguly tez ladnie pije. Teraz tylko jak ma ten katar to jest ciezko, mam nadzieje ze szybko przejdzie :-(

Z butli pije... Ona z butli wypije wszystko:szok:
No ale ja już się bawić w odciąganie nie będę.

Ale chyba jakby była głodna, to by się domagała...
Nie rozumiem tego...

malena możemy sie wymienić :-)

niespecjalnie ;-)

może mi coś doradzicie.
Karmię już tylko 2 razy, a i to chyba dla izy za dużo.
U nas cycuś na noc wciskany na siłę, a rano to już sama nie wiem co zrobić...
Czy to możliwe, żeby po nocy nie była głodna?

Np. Dziś: Spała 21-6 nawet bez picia.
Przystawiłam ją o 6 do cycka, coś tam pomemłała chwilkę i tyle.
Próbowałam jeszcze po 7 przystawić.
Może z 1min pojadła i lalala.
No nie płacze, humor szampański, teraz drzemka.
Nie wiem o co chodzi z tym mlekim.

Zostawić to tak zakładając, że jej się jeść nie chce???
Czy coś kombinować ze sztucznym?
Czy może zamienić posiłki i rano dać coś innego a mleko wcisnąć później?
a może ona poprostu już niechce piersi. Dzieci ponoć z tego wyrastają i często same decydują o tym że już dość.

mnie sie wydaje że całkowita rezygnacja z mleka u tak małego dziecka nie jest dobrym rozwiązaniem, myślę że to wcześnie, ale co ja tam wiem

Chyba modyfikowane chociaz 2 razy dziennie, z tego co ja wiem dziecko musi pic mleczko do około 1,5 roku conajmniej. Ale ja nie jestem pewna :-)

reklama
Do góry