reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
NATUSIA ja tak Kate dałam dyniową z żółtkiem z gerbera. Ale jak bedzie wsio ok to będę gotowała jajko i dodawała pogniecione do zupki

A my dziś zjedliśmy znów zupke z żółtkiem I było ok. Wymiotów brak. Więć tamten raz to chyba było od bolącego gardełka. Zobaczymy jutro jak kupka pójdzie.

U nas wczoraj pierwszy raz żółteczko
Wydaje się, że jest ok.

A jak właściwie dodajesz żółtko do zupki? Mo ze głupie pyt ale nie wiem:zawstydzona/y:

JA rozgniotłam ugotowane widelcem.

A ja mam głupie pytanie:
Czy muszę dawać dziecku chupki kukurydziane?
Jakie? Takie zwykłe? Po co?
Nie czytałam nigdzie o takich zaleceniach?
Czy dzieciak się tym nie zdławi???

Ja chrupki kukurydziane podaję Bartkowi bo je lubi i jak się nimi zajmie to jest dla niego lepsze jak zabawka.
Daję zwykłe można dostać w każdym sklepie.
A to żółtko ma na celu zrobić coś z tą zupką xzy tylko dodajemy żeby mały nauczył się jeść żółtko? A samego nie można podać?:zawstydzona/y::-p

A to żółtko ma na celu zrobić coś z tą zupką xzy tylko dodajemy żeby mały nauczył się jeść żółtko? A samego nie można podać?:zawstydzona/y::-p

Chyba chodzi o oswajanie z alergenami i wartości odżywcze.
Według schamatów żywienia niemowląt karmionych piersią:

7-9 miesiąc 1/2 żółtka co drugi dzień...

My juz tylko na maminych lecimy:-p. jutro dam mu gotowe z słoiczka i zobaczymy bo mam jeszcze kilka w zapasie. jak nie bedzie chciał trzeba bedzie sie pozbyc:cool2:
Dzis ma marchwianke z ryzem;-)

reklama
Ja też słyszałam, że szklana lub plastikowa, bo na zwykłej metalowej zabija się wit C. Może rzeczywiście lepiej blenderem zmiksować. Może to jednak jest różnica.

A u nas dzisiaj było żółtko wciągnięte z wielkim smakiem więc co raz bliżej gotowania przez mamusię częściej niż od święta. Do barszczyku też się przymierzałam, jak ostatnio dla nas gotowałam, ale bałam się użyć takiego ugotowanego w rosole z przyprawami. Następnym razem jeden będzie dla Bartka.

Dorota a Ty dajesz Oliwii taki normalny rosół z wywarem z mięsa? Bo na taką zupkę to jeszcze za wcześnie, a ona może uczulać. Kiedyś już o tym pisałaś i tak mi przyszło do głowy, że może od tego wysypka na buzi?
Tzn mama jak gotuje rosolek to nie doprawia go w srodku jest miesko Pozniej odlewamy i taka zjada ze smakiem i ZAUWAZYLAM ZE NIC PO IEJ JEJ NIE WYSKAKUJE
Z tego co narazie zauwazylam to na INDYKA bedzie miala uczulenie
a ja mam pytanie odnosnie Nestle Sinlac.wczoraj to kupilam i wlasciwie dalej nie wiem co to jest...to jest cos jak kaszka?slodkie to to?co sie z tym wogole robi oprocz karmienia lyzeczka?
Wlasnie ja nic nie wiem o tym SINLAC to normalnie mozna kupic jak kaszke z nestle itp?
Mój Potworniasty ostatnio zajadał się żurkiem. Dostał kilka łyżeczek i była awantura o to że nie więcej :-D Ale jeszcze większa awantura była jak mu dali zupki chińskiej spróbować i nie dostał więcej.
Ostatnio wcina ciasteczka dla maluchów od 7 miesięcy i jest zachwycony a jedzenie jest wszędzie szczególnie chrupki kukurydziane.
Potworniasty wie co dobre :-DA te ciasteczka to i ja musze kupic :tak:
Ula jaki artykuł??? Zacytuj coś. Bo my same słoiczki. :dry:
My tez na sloiczkach ALE JA NIE CHCWIEDZIEC CO TAM ULI M WYCZYTAL :-p
Sinlac jest smaczny i słodki (ja Marice podjadam)- dzieci go lubią, rób go jak na opakowaniu NA WODZIE, wychodzi taka półpłynna kaszka. Jest bardzo sycący i wartościowy.
Jak Marika go jada to i Oli z alergia tez go moze zjesc?
Jeszcze takiej NESTELE SINLAC nie widzialam :-(Kate nie ma tak W SKALDZIE MLEKA ?
A my dziś zjedliśmy znów zupke z żółtkiem I było ok. Wymiotów brak. Więć tamten raz to chyba było od bolącego gardełka. Zobaczymy jutro jak kupka pójdzie.
BRAWO:tak:
NATUSIA ja tak Kate dałam dyniową z żółtkiem z gerbera. Ale jak bedzie wsio ok to będę gotowała jajko i dodawała pogniecione do zupki
My startyjemy po 7 miesiacu z zoltkiem I najpier tez dam jej jakis sloiczke z zoltkiem a pozniej sama juz bede gotowac :tak:

U nas kaszka ANI misiowy ogrodek NA GESTO NIE PRZECHODZA tylko w butki :-(Wiec dostaje w butli Moze kiedys polubi kaszki z lyzeczki A to dziwne bo deserki i obiadki z lyzeczki zje :confused:
DZIS REKODR POL DUZEGO SLOIKA NA OBIAD choc nie powiem ze latwo bylo :baffled:

Wlasnie ja jakos do chrupek nie jestem przekonana sama nie wiem dlaczego A jak to jest z pieczywem Jaka czesc np buleczki jej mam dac Bo przyznam ze chwila spokoju jak Oli by sie tym zajela TO BY MI SIE PRZYDALA NO I NOWE SMAKI :-)

Do góry