dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
No to ja tez kupie BROKULY i zrobie Niuni A same brokuly czy np z ziemniaczkiem chcesz Jej podac ?przeglądałam różne i też nic nie znalazłam, myślałam żeby chociaż kupić same gotowe w słoiczku ale tez nigdzie nie widziałam, chyba też muszę się zebrać i samej ugotować
O biedna jestes z tym gryzieniem A twoj M moglby Ci jakos pomoc lub cie wesprzecja juz AŁA mówiłam,BOLI BOLI, a dziś wrzasnęłam,bo naprawdę zabolało i się rozpłakał,a M powiedział,żebym tak nie wrzeszczała,bo sąsiedzi pomyślą,że żonę bije i dziecko...a rano znalazłam siniaka na klacie od szczypania...zastanawiam się nad silikonowymi nakładkami,tylko czy poskutkuje?skoro nie chce pić butli?no i szkoda kaski na takie duperele,może któraś ma doświadczenie z takimi nakładkami?
W sobote sprobujemy tej zupki Sprobowalabym juz jutro ale dzis otworzylysmy duzy zloik z czego Oliwka nawet polowy nie zjadla Wiec jutro ten sloiczek bedziemy konsumowac.My ostatnio co niedziele dajemy jej rosolek Taki bez przypraw z mieskiemZupka podpasowała. Wcviągnęła wielką michę. Pociapała bujaczek i mamusię i zadowolona.
Czyli przepis ok na dwa dni :
1 marchewka
mały ziemniaczek
pół pietruszki
łyżka oliwy z oliwek
300ml wody (dolewałam jeszcze, bo się wygotowało )
i 3 łychy Misiowego ogródka na koniec
Blenderem wszystko potraktowane.
Jak na duzy sloik to TANIOU nas dziś zupa z kurczakiem i kaszką manną wciągnięta cała zaraz po cycku
Kupiłam też w Biedronce duże rosołki po 6 m-cu po 190g (z indykiem i z kurczakiem). Jakoś tanio chyba, po 3,39zł.
Ja jak zdecydowalam sie podawac w ten sam dzien i obiadek i owoc lub deserek to postanowilam czesciej kupic np jabluszko itp i sama jej blenderem zrobic Tak taniej wyjdzie Oczywiscie sloiczki tez ale bede mieszac
Co do zupek to tez raz zrobilam sama ale nie chciala (oprocz rosolku niedzielnego )Ale wy mnie zmotywowalyscie I jak bede miala wolne to bede jej czesciej sama robila obiadki