reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

przeglądałam różne i też nic nie znalazłam, myślałam żeby chociaż kupić same gotowe w słoiczku ale tez nigdzie nie widziałam, chyba też muszę się zebrać i samej ugotować
No to ja tez kupie BROKULY i zrobie Niuni A same brokuly czy np z ziemniaczkiem chcesz Jej podac ?
ja juz AŁA mówiłam,BOLI BOLI, a dziś wrzasnęłam,bo naprawdę zabolało i się rozpłakał,a M powiedział,żebym tak nie wrzeszczała,bo sąsiedzi pomyślą,że żonę bije i dziecko...a rano znalazłam siniaka na klacie od szczypania...zastanawiam się nad silikonowymi nakładkami,tylko czy poskutkuje?skoro nie chce pić butli?no i szkoda kaski na takie duperele,może któraś ma doświadczenie z takimi nakładkami?
O biedna jestes z tym gryzieniem A twoj M moglby Ci jakos pomoc lub cie wesprzec :cool2:
Zupka podpasowała. Wcviągnęła wielką michę. Pociapała bujaczek i mamusię i zadowolona.

Czyli przepis ok na dwa dni :
1 marchewka
mały ziemniaczek
pół pietruszki
łyżka oliwy z oliwek
300ml wody (dolewałam jeszcze, bo się wygotowało )
i 3 łychy Misiowego ogródka na koniec
Blenderem wszystko potraktowane.
W sobote sprobujemy tej zupki Sprobowalabym juz jutro ale dzis otworzylysmy duzy zloik z czego Oliwka nawet polowy nie zjadla Wiec jutro ten sloiczek bedziemy konsumowac.My ostatnio co niedziele dajemy jej rosolek Taki bez przypraw z mieskiem :tak:
U nas dziś zupa z kurczakiem i kaszką manną wciągnięta cała zaraz po cycku :)
Kupiłam też w Biedronce duże rosołki po 6 m-cu po 190g (z indykiem i z kurczakiem). Jakoś tanio chyba, po 3,39zł.
Jak na duzy sloik to TANIO :tak:

Ja jak zdecydowalam sie podawac w ten sam dzien i obiadek i owoc lub deserek to postanowilam czesciej kupic np jabluszko itp i sama jej blenderem zrobic Tak taniej wyjdzie Oczywiscie sloiczki tez ale bede mieszac :tak:
Co do zupek to tez raz zrobilam sama ale nie chciala (oprocz rosolku niedzielnego )Ale wy mnie zmotywowalyscie I jak bede miala wolne to bede jej czesciej sama robila obiadki :tak:

reklama
ja już od jakiegoś czasu gotuję Alicji niemal identyczną zupkę tyle tylko że zamiast oliwy z oliwek dodaję pół łyżeczki masełka a zamiast misiowego ogródka gotuję osobno i dodaję zwykłą kaszkę manną
przymierzam się za to do szpinaku ale chciałabym kupić liście i sama ugotować dodając ziemniaczka , bo puki co próba ze słoiczkowym zakończona została kapitulacją mamusi :-(

A u nas posmakowało.
Spróbuj jeszcze raz.:-D

Dorotka - ja te zupki gotować to tak bez przekonania, ale mnie strasz, że jak się do samych słoiczków przyzwyczai, to potem domowym będzie pluła.
Więc będę i to i to podawać.
Tylko szkoda, że teraz warzywa takie beee...

No ja sie boje ze Oli przyzwyczajona do sloiczkow bo nawet np jabluszko lub banan sa lepsze ze sloika niz jak ja zrobie :-(
No nic bedziemy probowaly :-)

Dorotko ja zawsze dawalam malemu jablko starte plus coś do tego wmieszane, albo ciasteczko, slbo jakis owoc czy soczek No ale od soboty deserkii są blee

Ja w poniedziałek spróbuję ugotować Małemu jakąs zupkę. Ugotuje warzywka a miąsko dodam gotowe ze słoiczka, widziałam gerbera słoiczki same miąsko np. kurczaczek. Bede mieć pewność że jest świeże.

Ja w poniedziałek spróbuję ugotować Małemu jakąs zupkę. Ugotuje warzywka a miąsko dodam gotowe ze słoiczka, widziałam gerbera słoiczki same miąsko np. kurczaczek. Bede mieć pewność że jest świeże.

to jest dobry pomysł! bo ja tez boję się mięsa za sklepu, widziałam z Gerbera indyka

Ja jakos sie miesa ze sklepu nie boje

I co z tym jablkiem lepiej surowe starte czy ugotowac?

My od wczoraj jemy tak :
5/6 mleko
9/10 misiowy ogrodek na gesto z lyzeczki (dzis musze go kupic bo mialam w domu ale za dlugo juz stal otwarty )wczoraj byl kleik ryzowy na gesto plus pol sloiczka sliwek NIE SMAKOWALO :-(
13/14 OBIADEK (odziwo Oli po obiadku szybko jest glodna )
15/16 mleczko
18 owoc
kolo 20 mleko z kacha z butelki

I CO WY NA TO ?

reklama
Do góry