reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
No wlasnie ona nie lubi owockow zabardzo Woli konkter czyli obiadek :-)
MALENA a ty dajesz i to i to jednego dnia ?

Przeważnie daję słoiczek mały obiadku, pół słoiczka owocków i 60-70 ml soczku owocowego w ciągu dnia.
Ale Iza bardzo lubi owocki...
Ale warzywa też mają dużo witamin!

U nas codziennie owoc i obiadek. Witaminek napewno Oliwcce nie zbraknie ale mi zależy na różnorodności.
6-7 lekka kacha - na 210 m 4 miarki kachy
9-10 owocek banan lub słoiczek - i lulu;-)
13-14 obiadek - słoik 190 ml
16- mleko 180 ml i lulu
19.30 kacha - na 210 ml 4 miarki kachy

W miedzyczasie herbatka bo z wodą nie dajemy rady:sorry2:

U nas też jest co dzień i obiadek i owoc lub deserek. I to duże słoiczki. Ale ja mam pytanie ile razy dziennie maluch powinien jeść mleko. Bo jak tak patrze na to co pisałyście to jest duża rozbieżność między naszymi dzidziami. Np Dorotka daje więcej razy mleko niż np Kaka. U nas też jest tak jak u Kaki ze jest 3 razy dziennie mleko lub kaszka na mleku. Więc jak to powinno byś, czy poprostu oba podejścia są dobre:confused:
U nas jest tak
ok 8 mleko 180ml (czasem sie to przeciągnie w zależności jak mały wstanie bo czasem śpi do 9 a dziś wstał dopiero o 9.30)
ok 12 kaszka z 150ml wody
ok 15 owoc
ok 17 obiadek
ok 21 mleko (czasem już tego mleka nie chce dojesc)
Między owocem i obiadkiem jest dlatego taka krótka przerwa bo on sie poprostu nie najada owocem

Na mleku piszą ze dziecko powinno dosawac 3 razy dziennie...w kaszce w koncu tez mleko jest;-)

U nas jest tak:
8 kaszka (150-170 gęsta łyżeczka)
11-12 2 danonki (te duze) lub jeden plus połowa owoców lub 2 misiowe ogródki lub biszkopty na mleku
15 obiadek 190
18 owoce
koło 21 kacha (tak jak na śniadanie)

w miedzy czasie chrupki i cos od nas skubnie, herbatki, soczki itp

U nas codziennie owoc i obiadek. Witaminek napewno Oliwcce nie zbraknie ale mi zależy na różnorodności.
6-7 lekka kacha - na 210 m 4 miarki kachy
9-10 owocek banan lub słoiczek - i lulu;-)
13-14 obiadek - słoik 190 ml
16- mleko 180 ml i lulu
19.30 kacha - na 210 ml 4 miarki kachy

W miedzyczasie herbatka bo z wodą nie dajemy rady:sorry2:
KAKA czym sie u was rozni RANNA LEKKA KACHA od WIECZORNEJ bo ja nie zauwazylam roznicy :-D
U nas jest tak:
8 kaszka (150-170 gęsta łyżeczka)
11-12 2 danonki (te duze) lub jeden plus połowa owoców lub 2 misiowe ogródki lub biszkopty na mleku
15 obiadek 190
18 owoce
koło 21 kacha (tak jak na śniadanie)

w miedzy czasie chrupki i cos od nas skubnie, herbatki, soczki itp
CZARNA jakie 2 misiowe ogrodki ? Ja mam misiowy ogrodek z dynia To jest takie opakowanie jak od kaszki :happy2:
Na mleku piszą ze dziecko powinno dosawac 3 razy dziennie...w kaszce w koncu tez mleko jest;-)
No u mnie pisze na opakowaniu 2-3 razy mleka Wiec ja chyba daje za duzo bo ja daje 3 razy mleko + mleko z kacha
Czasem zalezy do dnia daje wiecej razy mleka Ale Oli zjada maks 130 a na opakowaniu pisze ze powinna 230 ml :cool2:

Bylam w rossmanie i kupilam kilka soczkow Obiadek az jeden hihih (ale w domu mam troche )I kupilam z Hipaa
sloiczek OWOCE & JOGURT w skladzie nie ma pelnego mleka wiec bedziemy testowac czy cos sie niuni bedzie dzialo po tym
Kaszke kupilam nowa Ryzowa jablko i gruszka Co y Oliwce urozmaicic :tak:

Teraz mam wolne wiec ostro biore sie za jedzonko mojej krolowej bo sie nie obejze a ona za kilka miesiecy caly czas bedzie glownie na mleku i jednym posilku innym plus kacha

reklama
Dorota ja daje Bartkowi koło 16 kaszkę na gęsto. Jak samą to 150 ml wody, a jak z owocami ze słoiczka (pół) to jakieś 100 ml wody.
Ja już pisałam, że u nas teraz jest tak, że
7-8 mleko 180 ml
10 mleko 180 ml
13 obiad
16 kaszka
19 mleko smaczny sen 210 ml
i przestał się budzić w nocy

Do góry