reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

a jak to jest z herbatkami dla dzieci? Ja podaje malej z Hipa i bobovity a powiedcie mi czym rozni się herbtka dla dzieci od tej zwyklej owocowej??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Z założenia ta dla dzieci jest z dobrych produktów, a w zwykłej owocowej nie wiadomo co siedzi. Moja Martyna piję jeszcze takie herbatki, bo nie ukrywam, że łatwiej mi zrobić taką niż normalną. Chociaż owocowe też już piła. Po prostu gastrolog do którego kiedyś z nią chodziłam uważała, żeby do trzeciego roku życia jednak karmić ją produktami dla dzieci. Staram się tego trzymać.

Dzięki jeszcze popytam się mojej mamy jest pediatra to napewno mi cos poradzi:tak: Kasiu dobrze mówisz ja tez będe dawac do 3 roku chociaz taka zwykłą owocową tez dam wczesniej ale jak narazie jestesmy na tych dla dzieci;-)Uwazam ze nie ma się gdzie narazie spieszyc....

ja chyba ugotuje jajeczko, rozgniotę żółtko i wymieszam z jedzonkiem ze słoiczka;-)tak będzie najszybciej:-)

Tesciowie jak bylam w szkole dawali Rafałkowi zwykły kisielek, ale taki rzadszy do picia i nic mu nie było :-)
A ja chce dodac jako urozmaicenie do diety małego bułeczke na mleku (modyfikowanym), najlepiej ma byc maslana albo zwykla pszenna kajzerka :-) Myslicie ze takie cos moze zastapic czasem jeden posiłek??

My z zoltkiem startujemy za miesiac :-)
Ale tez ugotuje i dodam zoltko do zupki ze sloiczka :-)

Wlasnie jak z tym kisielem Taki zwykly KISIEL JAKI MY JADAMY ? jaki SMAK czy sa jakies specjalne kisiele dla dzieci ?

A budyn tak samo jak smak I czy moge zrobic go na nutramigenie ?

Aha jak was tak czytam to czuje sie taka zacofana Moja Oliwka jada glownie mleko I raz dziennie albo owoc albo obiadek
Wy czasto dajecie w ty samym dniu i owoc i obiadek i jescze cos Aha moja jescze mleko z dodatkiem kachy

Nie wiem czy dobrze robie dajac jej jednego dnia owoc na obiadek a drugiego zupke Czy Ona lepiej niech ma witaminki z owockow i wartosci odrzywcze z obiadku w jeden dzien ? Jak myslicie ?

my już trzy zupki z połową jajeczka jedliśmy i nic się nie dzieje:-)a dzisiaj ugotowałam rano zupkę ze szpinakiem,ciekawe czy bedzie szamał:cool2:
martnkoa to nie za wcześnie na takie buły?
dorotkoja myślę,że możesz spróbowac w jednym dniu dać i obiadek i owocek...my jemy mniej wiecej tak
7-9 cyc
12cyc do picia przed spacerkiem
15zupka
ok.18 owocek
20-20.30cyc
tylko nie mogę się jakoś zebrać z podawaniem na sniadanie butli z kaszką na swoim mleku,a chyba muszę,bo moja mama ma niedługo zajmowac się mikim przez 4 dni

Teraz mamy mniej wiecej tak :
5/6 mleczko
9/10 mleczko
12/13 obiadek lub owoc
16 mleczko
kolo 20 mleczko z kaszka

a co powiecie na to ?
5/6 mleczko
9/10 mleczko
13/14 oboadek
16 owoc
kolo 20 kacha

Tylko Oli czesto nie zjada calego sloiczka i za poltorej godziny jest juz glodna I np po owocach o 16/17 moze nie wytrzymac do 20
Co moge jej z owocami podac aby dluzej glodna nie byla ?

reklama
Aha jak was tak czytam to czuje sie taka zacofana Moja Oliwka jada glownie mleko I raz dziennie albo owoc albo obiadek
Wy czasto dajecie w ty samym dniu i owoc i obiadek i jescze cos Aha moja jescze mleko z dodatkiem kachy

Nie wiem czy dobrze robie dajac jej jednego dnia owoc na obiadek a drugiego zupke Czy Ona lepiej niech ma witaminki z owockow i wartosci odrzywcze z obiadku w jeden dzien ? Jak myslicie ?

Mi się wydaje, że wystarczy jej witamnek.
Przecież i te kaszki i mleko są witaminizowane.
A czemu jej tak dajesz? Nie lubi owocków?

Do góry