reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Dzis mu nie dałam mleka kolo 17 godz i o 20 zjadł wszystko:tak:
Dziekuje kobitki za rady,bede mu dawac tyle posiłkow ile ja uznam za szłuszne:tak:A za tydzien przechodzimy na mleczko nr 2:happy:
Evelajna ja tez jesztem w szoku ,takie jedzenie w złobku:eek:A holendrzy fakt-sa duzi.A mojej znajomej (polki) corka ma 3 mies i jest wielkosci Michasia:tak:Z taka roznica ,ze sie urodziła kilo ciezsza:tak:

reklama
Oli kiedys zjadala caly sloiczek a teraz pol lub 3/4 i tak juz od dluzszego czasu Nie wiem o co kaman ?
Moja nie lubi wody choc dzis w nocy wypila 40 ml Norlamnie bylam z niej dumna :-)
A u nas poszło 100 mi soczku banankowego z butli!:-):-):-) Może jednak załapie do czego służy smoczek:sorry::-D
Dałam banankowy bo wiem że lubi:-D
Evelajna ciekawa dietka

:-) Amelcia dzisiaj pierwszy raz od jakiegoś czasu wypiła całą butlę cherbatki :tak::tak: wiecie dla czego??!!! bo chyba tamte które miała poprostu jej nie smakowały!!! dzisiaj kupiłam nową-brzoskwińkową i..... sama nawet butelkę sobie trzymała :tak::-) mamuśki dajecie swoim maluszkom marcheweczke do picia???

U nas bez szaleństw - ziemniaczki w różnych wariacjach idą bardzo ładnie. W żłobku chcieli nakarmić młodą makaronem z tuńczykiem, a dziś zapiekanką z wołowiny, ale powiedziałam, że pediatra kazał się trzymać diety. Te dzieciaki tutejsze to harpagany na całego:tak::-D
O masakra:szok::szok::szok:

A u nas poszło 100 mi soczku banankowego z butli!:-):-):-) Może jednak załapie do czego służy smoczek:sorry::-D
Dałam banankowy bo wiem że lubi:-D
Gratki dla Bartusia

:-) Amelcia dzisiaj pierwszy raz od jakiegoś czasu wypiła całą butlę cherbatki :tak::tak: wiecie dla czego??!!! bo chyba tamte które miała poprostu jej nie smakowały!!! dzisiaj kupiłam nową-brzoskwińkową i..... sama nawet butelkę sobie trzymała :tak::-) mamuśki dajecie swoim maluszkom marcheweczke do picia???
Ja czasem podaje. Tylko rozcieńczam z wodą, Po radach październikowych mamuś. Bo jak nie rozcięczałam to zauważyłam ze zaczynają mu sie robić pomarańczowe brwi:baffled:

W żłobku chcieli nakarmić młodą makaronem z tuńczykiem, a dziś zapiekanką z wołowiny, ale powiedziałam, że pediatra kazał się trzymać diety. Te dzieciaki tutejsze to harpagany na całego:tak::-D
O rany, ciekawe jak ona by na ten smak zapiekanki zareagowała, jedzenie to tam mają niezłe dla maluszków:-D
A z tą marcheweczką to też nie należy przesadzać bo tak jak pisała Mama Maksa dzieciaczek może zmienić kolor:tak:

mamusie mam pytanie jakie deserki lub owoce podajecie maluchom? i jeszcze pytanie odnośnie bananów w kilku schematach przeczytałam żeby wprowadzać od 10 miesiąca ale z drugiej strony są przecież deserki jabłka z bananem i soczki po 4 miesiącu i bądź tu człowieku mądry. Chyba spróbuje mojej laluni podać, a jak to wygląda u Was?

reklama
Aj@k ja daję jabłko z bananem, brzoskwinkę lub marchewkę z jabłkiem innych owoców jeszcze nie wypróbowywałam.
Natomiast skusiłam się aby dać małemu samego banana i wcinał aż mu się uszy trzęsły.

Do góry