reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Ja mieszkam w holandii i moze tu maja takie standardy:eek:Michas ma prawie 6 mies i wazy 7kg i ma 68 cm .Jak chodze na konsultacje to mi mowi ze jest za maly do tytejszej sredniej,i mi tak kazała dawac jes(mleko 4-5 razy + reszta)Mleka 180 jak zje oczywiscie.:tak:Ja sie za bardzo nie moge dostosowac ,poniewaz dzidzia w nocy spi od ok20 do 7:tak:Z przerwa ok 1 na mleczko.Wiec przez 12 godz w dzien nie jest w stanie tyle zjesc.Ale co kraj to obyczaj:tak::happy:
A co do wody to tu jest pitna w kranie.Dzieciom zalewaja mleko ciepła z kranu.Lecz ja zawsze przegotowuje.
Dobranoc....

reklama
Nasze dzieci powinny zjadać 5-6 posiłków. Mój wody nawet nietknie:nerd: kiedys pił:sorry:

Dorotka słuchaj pediatry bo widac wie co mówi:tak:
My juz gluten wprowadziliśmy bo mały je te mieszanki z Hippa a tam gluten jest. jak narazie nie zauważyłam zadnych zmian;-) a żółtko chyba w sobote podam albo zrobie jajeczko ala jajecznice:rofl2:

No ja sie poslucham pediatry i zoltko po 7 miesiacu a gluten po 10
:-)
karola nie patrz na standarty I nie przejmuj sie ze maly nie zje wszystkiego karm go po swojemu i bedzie dobrze Ty wiesz najlepiej co dla wlasnego dziecka najlepsze :-)

Ja mieszkam w holandii i moze tu maja takie standardy:eek:Michas ma prawie 6 mies i wazy 7kg i ma 68 cm .Jak chodze na konsultacje to mi mowi ze jest za maly do tytejszej sredniej,i mi tak kazała dawac jes(mleko 4-5 razy + reszta)Mleka 180 jak zje oczywiscie.:tak:Ja sie za bardzo nie moge dostosowac ,poniewaz dzidzia w nocy spi od ok20 do 7:tak:Z przerwa ok 1 na mleczko.Wiec przez 12 godz w dzien nie jest w stanie tyle zjesc.Ale co kraj to obyczaj:tak::happy:
A co do wody to tu jest pitna w kranie.Dzieciom zalewaja mleko ciepła z kranu.Lecz ja zawsze przegotowuje.
Dobranoc....

To rzeczywiście jest drobny Twój synuś.
Ale przecież w normie.
Na siłę mu nie wepchasz :tak:

Nasze dzieci powinny zjadać 5-6 posiłków. Mój wody nawet nietknie:nerd: kiedys pił:sorry:

Dorotka słuchaj pediatry bo widac wie co mówi:tak:
My juz gluten wprowadziliśmy bo mały je te mieszanki z Hippa a tam gluten jest. jak narazie nie zauważyłam zadnych zmian;-) a żółtko chyba w sobote podam albo zrobie jajeczko ala jajecznice:rofl2:

U nas też już manna poszła w ruch.
A ostatnio się zdziwiłam, bo dawałam chyba Jarzynową z Hippa i tam było mleko dodane w środku i masło. Więc chyba dzieciaki ze skazą nie mogą?

No ja sie poslucham pediatry i zoltko po 7 miesiacu a gluten po 10
:-)
karola nie patrz na standarty I nie przejmuj sie ze maly nie zje wszystkiego karm go po swojemu i bedzie dobrze Ty wiesz najlepiej co dla wlasnego dziecka najlepsze :-)

Czarna ma rację. Zaufaj pediatrze!

Malenka:-) Nie jestem przekonana do wody tzn ze nie chcę podawac samej wody do picia Julce;-)

Masz prawo :tak:
Ale w sumie herbatki też robisz na wodzie, więc nie widzę powodu, żeby wody unikac. No chyba, że mała wodą pluje - ale to inna bajka.

Moja matka też robi wielkie oczy jak chcę podać samą wodę.
Tak jakbym dziecku herbaty czy soku żałowała:tak:
Śmieszne:rofl2:

jESLI MAM wode Zywiec to daje nieprzegotowana z butli wlewam do buteleczki i roznie czasem troche podgrzewam a czasem nie
Czesciej nie podgrzewam bo jak ide na spacer to biore w buteleczce soczek ktory stoi w kuchni w temperaturze pokojowej i nie podgrzewam przez spacerem bo po co ? Uwazam ze jesli woda nie stoi w lodowce nie trzeba jej podgrzewac Ale jak nie mam wody zywiec to przegotowuje kranowe i taka daje niuni oczywiscie nie wrzatek heheheh

reklama
JUSTA wodę każdą trzeba przed podaniem gotować (zalecają 5 minut), jedynie Gerbera można podać z butelki. Ja daje w temp. Pokojowej. Najlepiej, żeby dzieci piły wodę i nie przyzwyczajały się do słodkiego, zwłaszcza że ząbki idą. A w nocy to koniecznie wodę zalecają pediatrzy.
KAROLA dla mnie 5-6 posiłków jest ok. (włączając kaszkę i obiad) + owoce.
DOROTKA czyli jest tak jak mówiłam. Mi kazała z żółtkiem uważać, ale gluten mam próbować. Ale u nas takich dużych zmian nie ma na buzi… Ja bym posłuchała pediatry…
LILUNIA ja tak daje kaszkę właśnie od kilku dni.
MALENA ja właśnie tej zupki nie daję, bo czytam wszystkie etykiety i tez się zdziwiłam.

Do góry