reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
ja daję jabłko, jabłko z marchewką, jabłko z dynią i właśnie chcę dziś spróbować z bananem. tez kiedyś się skusiłam jak ja jadłam banana też dałam małej, buzia się jej otwierała do pociamkania:-)

:-):-):-)

Ja nie mogę się doczekać, aż dam Sebciowi do spróbowania ogórka koszonego - to będzie mina :-D
A jak kiedyś dałam polizać Maksiowi ogorka kiszonego i było tak:szok:
Mine miał typu "COŚ TY MATKA MI DAŁA, SAMA SE TO JEDZ":-);-)

Deserki ja daje takie jakie są dostępne w słoiczkach dopasowane do wieku. Po 6 miesiącu jeszcze nie próbowaliśmy dużo ale te po 4 i 5 to wcina wszystkie równo i nic mu nie jest:tak:

JUSTA oczywiście, że nie dosładzać :)a najlepiej przyzwyczajaj do wody. Moja Marika wodą popija.

Miki uwielbia wodę,oczywiście pluć,bo picie marno idzie,ale ja matka twarda ucze go ciągle,bo wakacje i ciepełko tuż tuż,a nie chcę dawać mu herbatek,wszystkie moje kuzynki dawały i dają i ich maluchy mają taką próchnicę,że hej...oczywiście ja nie neguję nikogo,więc mam nadzieję,że żadna nie będzie miała pretensji do mnie co napisałam,każdy robi jak uważa;-)

Zwykłą wodą?? wlasnie czytalam w ksiązce zeby dawac wode i :szok::szok::szok:Ja nie moglabym dac Swojej Julce samej wody:no::no:

no właśnie,WODA URODY TYŻ DODA (ulcia) A Julcia nauczy się;-)

Kate mi stomatolog radziła to samo z wodą - na noc tylko woda, a za dnia starać się po każdym posiłku dać kilka łyków wody i po herbatce lub soczku też. Bo później dzieci dwuletnie kompletnie szkliwa nie mają na zębach od cukrów w jedzeniu i piciu.
Karola tak sobie myślę, że oni te standardy holenderskie to mają bardzo duże, ale sami Holendrzy to taki tęgi naród więc może nie do końca się przejmuj. Moja Tusia przy irlandzkich dzieciach jak okruszek wygląda (6,7 kg), ale te dzieciaki to mają fest rodziców:-)

U nas bez szaleństw - ziemniaczki w różnych wariacjach idą bardzo ładnie. W żłobku chcieli nakarmić młodą makaronem z tuńczykiem, a dziś zapiekanką z wołowiny, ale powiedziałam, że pediatra kazał się trzymać diety. Te dzieciaki tutejsze to harpagany na całego:tak::-D

o jesusicku,co to za żłobek:szok: ghihih dziwne te standardy ichne:szok: naprawdę Harpagany,a nawet Huragany:-D

A jak kiedyś dałam polizać Maksiowi ogorka kiszonego i było tak:szok:
Mine miał typu "COŚ TY MATKA MI DAŁA, SAMA SE TO JEDZ":-);-)

Deserki ja daje takie jakie są dostępne w słoiczkach dopasowane do wieku. Po 6 miesiącu jeszcze nie próbowaliśmy dużo ale te po 4 i 5 to wcina wszystkie równo i nic mu nie jest:tak:

oj Ty matulo,chcesz truć Maksia ogórami,no no no:rofl2: Ja dałam polizać ostatnio bananka i chyba zacznę podawac,choć zapytam się jutro pediatry,bo to różnie bywa z tymi bananami

Ale te bananki to surowe dajecie - bo ja tak dałam i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam.

A co z jabłuszkiem jak ścieracie na tareczce to podgrzewacie go czy raczej próżycie jabłuszko?

reklama
Moja Juleczka jadla dzisiaj Jabłuszko z gruszką z Hippa bozee jak jej to samkowało:-Dpłakala jak jej 2 nie chcialam dac:-DMój mały kochany zarłoczek:-) Magdziunia jak najbardziej dawaj bananki takie surowe:-) tylko przed podaniem troszke ugniec zeby taka papka wyszla:tak:

Do góry