reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

U mnie jest niby plan z jedzeniem ale zawsze jakos sie go naruszy i zawsze jest toche inaczej ale wychodzi mniej wiecej tak :
6/7 mleko
10/11 mleko z kleikiem
13/14 obiadek
Pozniej po obiadku tak za godzine czesto chce jeszcze troche mleka
17 mleko/lub owoc
po 20 mleko z kacha

reklama
Kurcze ja to już sama nie wiem ile tych posiłków powinno być.
Mi sie znów wydaje że u nas jest ich za mało.
9 mleko
11/12 owoce
14/15 kaszka
18 obiadek
21 mleko
On wogóle już nie płacze za jedzeniem wszystko co mu dam to zje i nie widwć żeby był głodny ale sama już nie wiem. Co o tym sądzicie?

Witam kolezanki:-) No i dzisiaj na sniadanko kaszka malinowa malej bardzo smakowalo takie dziwne miny przy tym robila:-DTyle było smiechu Ja jadlam kaszki jak bylam w ciązy pychaa....:-):tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze ja to już sama nie wiem ile tych posiłków powinno być.
Mi sie znów wydaje że u nas jest ich za mało.
9 mleko
11/12 owoce
14/15 kaszka
18 obiadek
21 mleko
On wogóle już nie płacze za jedzeniem wszystko co mu dam to zje i nie widwć żeby był głodny ale sama już nie wiem. Co o tym sądzicie?
Dlaczego sądzosz że zamało posiłków przecież 5 razy dziennie dzieciaczki powinny jeść i u ciebie z tego co czytam, tak jest.
Ja z Karolinka miałam mały problem bo do niedawna była na samej piersi tylko zupke dostawała i owocki w między czasie a teraz od świąt nasza dieta wygląda tak::
6 pierś
10 kaszka
14 zupka z mięskiem zagęszczona grysikiem
18 owocek i dojadamy pierś
22 kaszka
w nocy tylko picie czasem ok 3 nad ranem pierś
oprócz tego herbatka soczek do woli ile mała chce. taką nam dietke pediatra dała i narazie się dobrze spisuje Karolinka jest bardzo zadowolona wsuwa tylko miło patrzeć:-):-):-)

U nas tak wychodzi, że
7-8 mleko 210ml
ok 12 obiadek 1,5 słoiczka jak do tej pory
16 kaszka i owoce
19:30-20 mleko 210 ml
3 mleko 150-180 ml

Tak mniej więcej. Do tego soczek, bo z herbatkami nie możemy coś trafić.

U nas tak wychodzi, że
7-8 mleko 210ml
ok 12 obiadek 1,5 słoiczka jak do tej pory
16 kaszka i owoce
19:30-20 mleko 210 ml
3 mleko 150-180 ml

Tak mniej więcej. Do tego soczek, bo z herbatkami nie możemy coś trafić.

Z herbatka u nas też był problem ale zawsze dosładzamy i jest ok pijemy i mlaskamy

Własnie dziewczyny jak to jest z tym dosładzaniem herbatek?? Dosładzacie czy nie?;-) i dosladzac czy moze lepiej jak dzidzius pije bez cukru???

CZARNA jak Samiemu tak wystarcza to ok. Ale wyliczałam z tego co napisałaś :) tylko Ty chyba liczysz danonka i owoce jako posiłek, a ja pisałam o przekąsce między posiłkami. Nie zrozumiałyśmy się...

JUSTA oczywiście, że nie dosładzać :)a najlepiej przyzwyczajaj do wody. Moja Marika wodą popija.

Ostatnia edycja:
reklama
Mi pediatra powiedziała ze dziecko powinno jesc 5 razy mleko plus owoc,obiadek i kaszke .Tylko jak ja mu dam to wsztstko to o 20 mleka czasem nie chce jesc:eek:A czasem zje 180.Pytam bo juz sama nie wiem:no:

Do góry