reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

chyba dam.tylko sama musze go zniazdzyc bo te w sloiczkach to wszystkie z jablkami a u nas wiadomo....jak zwykle nie wolno.co do tego banana dodac zeby taki glutowaty nie byl?

reklama
SYLWIKA WITAJ i zapraszamy do innych watkow :-)
Podajesz malemu kaszke z lyzeczki gesta czy z butli Moja tez z lyzeczki kaszki nie chciala choc obiadki i owocki zjada lyzeczka ale kacha z butki jest ok :-)
ASIU usmialam sie I ja tez widzialam sam banan Malo widzialam mialam juz sam banan :-)

ja dostałam deserki od kuzynki z niemiec mleko z herbatnikami- to jeszcze ujdzie,ale poczekam i mus owocowy skład ananas, pomarańcza, morele, jabłko i coś jeszcze:szok::szok::szok:
oba od 4 miesiąca słoiczki:szok::szok::szok:

U nas dziś kaszka z jabłuszkiem rano, na obiadek pół słoika dyni z ziemniakami i trochę zupki marchewkowej z ryżem + trochę jabłuszka potem i soczku jabłkowego :-):-):-) wszytsko jej smakuje

jutro kończymy marchewkową, a w piątek jarzynowa

Dziś dam mu jego ulubioną jagnięcinkę na objad to zobaczymy czy będzie pluł:baffled:

ciekawe kiedy my mięsko wprowadzimy

ja rozumiem ze moze mu nie smakowac ale wszystko oprocz gruszki?moze zaczne mu mango i kokosy dawac bo moze polskiego jedzonka nie lubi....

:-D:-D:-D:-D:-D wybredny ten Twój Niuniuś

Moj Fifi nie chce jeśc kaszek i nie wiem jak go zachecic, bo wyczytałam ze kaszki sa bardzo wazne w diecie dziecka, macie jakies własne sposoby? :)

proponuję dodać ulubiony owoc

ja dostałam deserki od kuzynki z niemiec mleko z herbatnikami- to jeszcze ujdzie,ale poczekam i mus owocowy skład ananas, pomarańcza, morele, jabłko i coś jeszcze:szok::szok::szok:
oba od 4 miesiąca słoiczki:szok::szok::szok:

:szok::szok: nieźle

Wow Ananas, pomarańcza
Wiecie co ja to sie tak zastanawiam jak to jest. Niby jest określone co powinno sie dawć po danym miesiuącu i ja tego przestrzegam bo sie boje że małemu cos może być. Ale mam koleżanke która ma córke miesiąc starszą od maksa. i ona to już dawała kurczaka smażonego takiego co jedli do obiadu. Dziś z nią rozmawiałam i mi mówiła że jej mała je co dzień dwie kromki chleba z pasztetem i że w niedziele jej dała rosół z kluskami taki normalny. Gotuje je normalne kompoty z truskawek i nie tylko.I nic tej małej nie jest. Byłam w szoku.:szok::szok::szok:

U nas od 2 dni kaszka robiona na bebiko, była troche zielona kupka, ale po za tym brak reakcji. A mały wczoraj wciągnął gesta kaszke na ponad 200ml mleka i wypił około 100ml herbatki dodatkowo, a dzisiaj wtrynił tez ponad 200 super gestej kaszki i chciał jeszcze, wiec mu zrobiłam biszkopciki moczone w herbatce i zjadł całą miseczke... Gdzie on to miesci...???
Za to obiadki są ostatnio beee i nie chce ich jesc... Znaczy się słoiczki wcina, a moimi zupkami pluje... Nie wiem czemu :-( Wczesniej tak ładnie je jadł...

reklama
Wieicie bo z tym tak...ze niby truskawki są po roku ale w deserkach już je można spotkać co dla mnie też nielogiczne. Jak dziecku nic nie jest wida też tak można:sorry:

Do góry