reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Kate, my też zaczynaliśmy od kaszki Sinlac, ale teraz już Szymek wcina mleczno ryżowe... u nas to tak wygląda:
1. poranne karmienie piersią (między 06:00 - 07:30) - przed praca będę chciała go karmić...
2. ok 9:30 - 10:00 kaszka (śniadanie)
3. ok 13:30 - 14:00 zupka (obiad)
4. cyc (podwieczorek)
5. cyc lub nic
kąpiel
6. cyc (być może wprowadzę tu tez troszke kaszki...) (kolacja)

Deserki róznie...albo wcale, albo po zupce, albo (gdy np spacer krótszy) między śniadaniem a obiadem... póki co, to cyc jest gdy będę po pracy, a w godzinach pracy kaszka, zupka i deserek ...

reklama
U nas dziś zjedzona na obiadek reszta marchewki (1/4 słoiczka) + marchewka z ziemniakiem (1/2 słoiczka) - smakowało bardzo!!! :-):-):-):-) A na kolację pół porcji Sinlacu (na 60ml wody) + mamusiny cycek. Wczoraj po kaszce spała do 5.00

Jutro kończymy marchewkę z ziemniakiem, a we wtorek dynia z ziemniakiem, a potem jabłuszko chyba. Kupiłam też soczek jabłkowy.

Malena - a jak Ty w kolejności chcesz dawać?
I jak inne cyckowe mamusie dają????

A ja DUPA WOLOWA raz sie pomylilam ostatnio i kupilam niuni kaszke mleczno ryzowa ( a ona nie moze mlecznej )i aby tego bylo malo to wczoraj zas kupilam mleczno ryzowa tylko inny spak mowie wam zabic siebie to malo Jaka zla bylam Ale dalam dzis synkowi chrzestnego Oliwi te 2 kaszki :-)

oj zakręcona jesteś :-D

Kate, my też zaczynaliśmy od kaszki Sinlac, ale teraz już Szymek wcina mleczno ryżowe... u nas to tak wygląda:
1. poranne karmienie piersią (między 06:00 - 07:30) - przed praca będę chciała go karmić...
2. ok 9:30 - 10:00 kaszka (śniadanie)
3. ok 13:30 - 14:00 zupka (obiad)
4. cyc (podwieczorek)
5. cyc lub nic
kąpiel
6. cyc (być może wprowadzę tu tez troszke kaszki...) (kolacja)

Deserki róznie...albo wcale, albo po zupce, albo (gdy np spacer krótszy) między śniadaniem a obiadem... póki co, to cyc jest gdy będę po pracy, a w godzinach pracy kaszka, zupka i deserek ...

Ty dajesz kaszkę rano, ja chciałam żeeby przesypiała lepiej noce, ale nie daję samej kaszki tylko mniejszą porcję i cycka. A rano też bym chciała dawać. Może podzielę Sinlac na pół (rano + wieczór).

po mleczku było ok, dziś było 60 ml i w sumie 150 ml kaszy plus cyc

git :-)

Moja niunia skonczyla 5 miesiecy i podaje jej kaszke ryzowa, obiadki ze sloiczka plus deserek...uwielbia nowosci....narazie przynajmniej:-)

A my zrezygnowaliśmy z jednej porcji mleka w ciągu dnia. Bo coś Maksio nie chce dojadać mleczka wieczorem. Wczesniej to słoiczek z obiadkiem traktowaliśmy jako przekąske między mlecznymi posiłkami. Ale mały jest już grubiutki taki ze po poczytaniu was stwierdziłam że trzeba to traktować jako normalny posiłek zwłaszcza ze wieczorem nie dopija mleka. I tera jest tak:
Rano jak wstanie ok 9 - butla z mlekiem
ok 11 owocki
ok 13 kaszka
ok 17 obiadek
ok 20.30 butla z mlekiem
Myślicie że tak będzie lepiej?

Wczoraj nie ugotowałam Mikiemu znów zupki tylko kupiłam znowu Gerbera i to z indyczkiem,ale szamał nie nadąrzałąm z łyżeczką tak krzyczał,żeby DAĆ DAĆ DAĆ!:szok:Kupiła kleik ryżowy i dzis zrobię swoją zupkę jarzynową,zobaczymy,no i kumpela powiedziała,żebym spróbowała dodać do niej przed podaniem swojego mleka,że wtedy nie powinien gardzić moja zupką,zobaczymy:eek:no i dziś dajemy pierwszy raz deserek z dynią:tak:
My mamy taki schemat:
5-7 cyc
10-11(przed spacerkiem)cyc
13 zupka+cyc(czasem)
16cyc i spacer
18-19deserek
20-20:30 kąpiel
21 cyc
a w nocy budzi się przeważnie na jedno jedzonko cycowe;-)

A my zrezygnowaliśmy z jednej porcji mleka w ciągu dnia. Bo coś Maksio nie chce dojadać mleczka wieczorem. Wczesniej to słoiczek z obiadkiem traktowaliśmy jako przekąske między mlecznymi posiłkami. Ale mały jest już grubiutki taki ze po poczytaniu was stwierdziłam że trzeba to traktować jako normalny posiłek zwłaszcza ze wieczorem nie dopija mleka. I tera jest tak:
ok 11 owocki
ok 13 kaszka
ok 17 obiadek
ok 20.30 butla z mlekiem

Ja daje podobnie , tylko zamiast butli jest cyc i w odwrotnej klejnosci kaszke i obiadek tzn ok 13.00 obiadek a ok 17.00 kaszke.

MAMO MAKSA rano dajesz co 2 godiny a pozniej odstep az4 godziny :-) I pasuje to Maksiowi ?
Ja tak jak Lilunia kolo 12/13 obiadek a o 17 kacha

Ja jeszcze nadal pracuje nad tym calym schematem i robie czasem drobe poprawki :-)

ok 11 owocki
ok 13 kaszka
ok 17 obiadek
ok 20.30 butla z mlekiem

Ja bym kaszke z mlekiem zamieniła. Tj o 13 mleko a na noc kacha bo lepiej trzyma;-)

U mnie własnie taki schemat bardzo podobny tylko my mamy jeszcze melko tak o 6tej jak sie Hania budzi;-)

reklama
Do góry