reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

a u nas, az boje sie pisac (zawsze jak cos pochwale to zaraz sie popitoli :-)), na szczescie jesli chodzi o jedzenie to bez zadnych problemow. Julka tylko otwiera buzke, zeby jej cos tam dac, nie ma ani problemow z jedzeniem lyzeczka ani z butli - bo cyca to juz tylko w ramach relaksu, ewntualnie do zabawy - wlasnie ostatnio ja zainteresowal wlasnie pod tym katem.ale kurcze ja tutaj sobie czytam i widze ze ja jestem daleko zacofana - maja Julka nie jadla jeszcze tylu rzeczy co wasze dzieciatka

reklama
No i niestety Filip ma uczulenie na maliny. Szkoda bo bardzo je polubił. Zastanawiam się jak to teraz jest u niego z tą alergią na mleko. Jak był malutki to lekarz w Lublinie stwierdził, że ma ją na pewno. Nasza pediatra kazała pomalutku podawać mleczno-krowie jedzonko i mały przyswaja je dobrze. Zjadł już kilka łyżeczek Danonka, kaszki mleczno-ryżowej nawet daliśmy mu odrobinkę naszego "dorosłego" twarogu. I czuł siędobrze. Jestem zaszokowana.
Podam Wam Mamusie przepisik na danie, które mój Fifcio uwielbia. Nie jest to nic wykwintnego ale zawsze odrobinka urozmaicenia.
Ugotowane żółtko rozdrabniam i dolewam do niego bulion (np. ten który mi został po gotowaniu warzyw do zupki) i dodaję chlebek. mieszam aby zrobiła się jednolita papka. I tyle.

Monika u nas przed zabkami to bylo tak dwa dni nic nie chce jesc i dwa dni normalnie o tak trzy serie byly

Oli po tym swoim wilczym apetycie znowu cos szwankuje z jedzeniem i wypija mi gora po 120, zobaczymy moze sie kolejne zabki beda wyzynac :)

captionit044811I206Bg.jpg
dziewczyny moja nie chce mleka pic a doktor zalecil jej jogurciki do jedzenia czy to normalne

JA TEZ MAM PROBLEM:-(MALY NIE CHCE JESC MLEKA WIECZOREM DOPIERO NAD RANEM WYPIJA 120ML A DZIS BEZ JEDZENIA WYTRZYMAL 12 GODZIN:szok:

Karola ... nie martw się, pewnie sobie tą przerwę w jedzeniu jeszcze zrekompensuje :tak:.
Zauważyłam, że jak Mateusz "strajkuje" i mało je to na następny dzień zjada znowu trochę więcej i bilans się jakoś tam wyrównuje :-D. Poza tym zauważyłam też, że jeśli dam mu za dużo soczku to też przerwy z jedzeniem mu się przedłużają, bo soczek jest sycący .... no inna sprawa gdyby takie 12-godzinne niejedzenie zdażało się kilka dni pod rząd ... wtedy można się już zacząć martwić ... tak mi się wydaje :dull::eek:

Mysle tak samo jak Tika, poza tym ty sie nie masz co martwic co do jego wagi jak troche postrajkuje z jedzeniem

reklama
Do góry