reklama
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
haha Xandii tez nie znam niemieckiego i pewnie bym tak samo pomyslalaspoko tika, myślę że w tej sytuacji meil nie zaszkodził a może niejednej mamie pomoże. Ja przyjżałam się temu opakowaniu i myślę, że ludek który stwierdził, że to ciastka bezglutenowe to nie znał niemieckiego i kierował się intuicją, bo tam jest napisane jakoś tak "glutenhalten" czy coś wybacz, ja też nie znam niemieckiego, i sama bym też pomyślała że jak halten to halten, czyli tego glutenu tam nie ma!
tez sie usmialam:-)
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
Tika dobrze zrobilas i uwazam ze tu nie ma nic do smiechu, kurcze ja to z dojcza kiepska jestem ale na zarzadzaniu rytystyka i gastronomia mialam niemiecki i gdyby glutenu nie bylo to chyba pisalo cos w rodzaju keine gluten albo jakos tak inaczej ale tam pisze ze wsrod skladnikow jest gluten, sprzedawca kase trzepie a potem jeszcze ktos nie daj boze zachoruje :-(
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
a jesli nie zna niemieckiego to niech sie kogos zapyta kurde!!
tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
... bo "halten" kojarzy Wam się pewnie z "halt!", czyli stać, zatrzmać się :-), a w niemieckim jest dużo takich drobnych niuansów, że np. kilka literek przestawionych i zupełnie inne znaczenie i "glutenhaltig" znaczy dosłownie zawierające gluten
Karlam ... a ty dobrze kombinowałaś powinno być albo: kein Gluten, albo Glutenfrei :-).
Nie przedłużając tematu .... aukcja z ciasteczkami została zakończona, bo sprawdzałam , czyli sprzedawca jest poważny i pewnie rzeczywiście nie wiedział co znaczy napis na opakowaniu hm...
Karlam ... a ty dobrze kombinowałaś powinno być albo: kein Gluten, albo Glutenfrei :-).
Nie przedłużając tematu .... aukcja z ciasteczkami została zakończona, bo sprawdzałam , czyli sprzedawca jest poważny i pewnie rzeczywiście nie wiedział co znaczy napis na opakowaniu hm...
MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Tika, nie śpisz jeszcze??
tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
Tika, nie śpisz jeszcze??
MamoAntosia ... no jeszcze nie śpię ... ale ty chyba już tak . W takim razie: dobranoc i miłej nocki :-)
Elma
Małgosia
Ten sprzedawca mi odpisał:
Treść wiadomości:
Witam
O tym bledzie zorientowalam sie wczoraj i wycofalam ciastka.
Kupujac je rozmawialam z sprzedawca i o to on wprowadzil mnie w blad za ktory szczerze i serdecznie przepraszam.
Nie bylo to celowe dzialanie.
Pozdr
Kurcze dziewczyny co ja bym bez was zrobiła Jak dobrze ze pochwaliłam się mim "cudownym" zakupem. Ciasteczka idą do puszki i czekają na odpowiedni moment. A tak się cieszyłam ze znalazłam "bezglutenowe" Nadusia z takim smakiem je wcinała A tu d**a!!!!
Treść wiadomości:
Witam
O tym bledzie zorientowalam sie wczoraj i wycofalam ciastka.
Kupujac je rozmawialam z sprzedawca i o to on wprowadzil mnie w blad za ktory szczerze i serdecznie przepraszam.
Nie bylo to celowe dzialanie.
Pozdr
Kurcze dziewczyny co ja bym bez was zrobiła Jak dobrze ze pochwaliłam się mim "cudownym" zakupem. Ciasteczka idą do puszki i czekają na odpowiedni moment. A tak się cieszyłam ze znalazłam "bezglutenowe" Nadusia z takim smakiem je wcinała A tu d**a!!!!
reklama
M
MariaOla
Gość
No a jak w koncu jest teraz z tym glutenem? Wiem,ze przy celaikii to nawet dorosli nie moga go jesc..Ale nie wydaje mi sie,zeby dzieciom zdrowym cos bylo po glutenie.
A facet sie w porzadku zachowal..
Z glutenem to jest tak, że im później się zdecydujesz na jego wprowadzenie tym mniejsze szanse na jakieś alergie.
Jeremi tylko raz na pół roczku dostał od dziadka piętkę do pomemlania .... moje zdanie tu padło, bo rodzinka stwierdziła, że Jeremi ma tego dnia dyspensę
Elma .... po kilku cisteczkach nic jej nie będzie
Podziel się: