reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Tika ty to masz działanie :tak::-D

Ale całe szczęście, że facet jest poważny, że przeprosił Elmę i wycofał ciasteczka ze sprzedaży. Brawo dla niego :tak:

reklama
Monika ... okazało się, że to jakaś pani jest tym sprzedawcą, ale masz rację ... brawo dla niej:tak:! Postąpiła bardzo odpowiedzialnie i do mnie również napisała:

Witam

Dziekuje za maila i interwencje w tej sprawie.
Sama doczytalam na opakowaniu ze zawieraja gluten i dlatego wycofalam je z aukcji.
Kupujac sprzedawca wprowadzil mnie w blad.

Sama jestem mamą i wiem ze maluchy nie moga jesc glutenu i tego typu pomylka jest straszna.

Pozdrawiam

A tak w ogole to dziwne,ze ciastka od 6go msca zawieraja gluten

To są niemieckie ciastka, może mają tam inne zasady żywienia niemowląt. Widziałam też różne kaszki od 5 m-ca i też zawierające gluten. Jak my byłyśmy małe to też nie bronili podawać glutenu i na ząbkowanie żułyśmy skórkę chleba. Zdenerwowałam się wczoraj bo młoda zrobiła rano bardzo zieloną kupkę i nie wiem czy od banana czy od tych ciastek, zobaczymy za parę dni jak podam ponownie banana czy będzie się coś działo.:confused:

### HiPP bananowa kaszka na noc od 6 m-ca (219853739) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

### HiPP Banan-sucharek od 4 m-ca (224317909) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

### HiPP kaszka truskawkowa od 6 m-ca (224317906) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

macie racje dziewczyny ja mieszkam w niemczech i tu troche inaczej wyglada zywienie malych dzieci,dlatego do dzisiaj Laura je kaszki polskie:-D;-)i bardzo jej smakuja

co do tych ciastek,ja dalam Laurze jedno i nic jej nie bylo,ja tylko strachu sie najadlam bo one sie bardzo krusza i by sie zakrztusila,wiec uwazam ze sa troche za male na takie male raczki no i Laura wcina polskie flipsy kukurydziane narazie:-D

Maja ... oby nie było żadnej :-)

kasia_z ... no właśnie to jest ten nowy schemat żywienia tylko, że ja gdzieś czytałam, że powinno się wprowadzaźć gluten już przed 6 miesiącem życia dziecka (więc dokładnie tak jak na tym schemacie :tak:) ....... ale jeśli nie zaczęło się wprowadzać glutenu w tym okresie, to zalecane jest wstrzymanie się z podawanie potraw zawierających gluten do ukończenia 9 miesiąca ... hm :confused:

Jak znajdę ten artykuł to wkleję link do poczytania ...

reklama
... gluten jest już dozwolony, ale albo powinno się go wprowadzić do diety dziecka przed 6 miesiącem życia, albo dopiero po ukończeniu 9 miesiąca ... wiem, że to dziwne ... ale wg tych nowych zasad żywienia tak jest :-D:-)

Czyli przegapiłyśmy GLUTEN :confused: :laugh2::laugh2::laugh2: oj gapy z nas :sorry2:

Do góry