reklama
Marthusia
mama Lenulca i Fasolki:)
tak czytam i dochodze do wniosku, ze ja jakas nienormalna chyba jestem. Codziennie dla Leny gotuje cos nowego, a widze, ze mamujski sobie ulatwiaja zycie i jedzonko pasteryzuja. Chyba bede musiala sama zaczac tak robic. Moze w ten sposob troszke czasu zaoszczedze.
Ja tylko na chwilkę.
Kolejny kroczek do przodu. Amelka zjadła dziś 80 ml kaszki i zapiła cycusiem :-). Miałam też smoczek NUK, ale jakoś się nie sprawdził. Teraz jedziemy na 3-przepływowym Canpolu.
Jeśli chodzi o obiadki pasteryzowane, to ja gotuję warzywka i wkładam w całości (pokrojone) do słoików, zalewam wywarem i pasteryzuję 30 min. Jak już podaję to przepuszczam przez blender i dodaję świeżo ugotowane mięsko.
Amelka na banana robi bleeeeeee .
Kolejny kroczek do przodu. Amelka zjadła dziś 80 ml kaszki i zapiła cycusiem :-). Miałam też smoczek NUK, ale jakoś się nie sprawdził. Teraz jedziemy na 3-przepływowym Canpolu.
Jeśli chodzi o obiadki pasteryzowane, to ja gotuję warzywka i wkładam w całości (pokrojone) do słoików, zalewam wywarem i pasteryzuję 30 min. Jak już podaję to przepuszczam przez blender i dodaję świeżo ugotowane mięsko.
Amelka na banana robi bleeeeeee .
Elma
Małgosia
Hej Kobietki patrzcie co znalazłam na allegro
Bezglutenowe ciasteczka dla dzieci HIPP po 6mc (223597717) - Aukcje internetowe Allegro
Zamówiłam w zeszłym tygodniu i Młoda wcina je ze smakiem, wczoraj zrobiłam jej kleik z pokruszonym herbatniczkiem a dzisiaj dodałam do bananków ze słoiczka. Dałam jej też do rączki i memlała z takim apetytem ze aż miło patrzeć
Bezglutenowe ciasteczka dla dzieci HIPP po 6mc (223597717) - Aukcje internetowe Allegro
Zamówiłam w zeszłym tygodniu i Młoda wcina je ze smakiem, wczoraj zrobiłam jej kleik z pokruszonym herbatniczkiem a dzisiaj dodałam do bananków ze słoiczka. Dałam jej też do rączki i memlała z takim apetytem ze aż miło patrzeć
tika
Mamy styczniowe 2007 Mama Mateuszka
Elma .... bardzo mnie zainteresowałaś tymi ciasteczkami ... do tego stopnia, że poszukałam ich sobie na niemieckich stronach, aby zobaczyć jaki jest ich skład i .... na opakowaniu producenta pisze "jak byk", że one zawierają gluten ... sorry, że tu zaraz kogoś obraże, ale czy ten pajac, który to sprzedaje nie wie jakie konsekwencje może mieć udzielanie przez niego błędnych informacji ....
.... sorrki, że się tak unisłam, ale ta osoba jest zupełnie nieodpowiedzialna
.... sorrki, że się tak unisłam, ale ta osoba jest zupełnie nieodpowiedzialna
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
jak idziemy na lody to Natalka i Marta dostaja po kubeczku one na pewno zawieraja gluten ups
ale teraz gluten ponoc juz jest dozwolony a jeszcze jak Natalka byla mniejsza to byl zakazany i tak ze wszystkim idzie zwariowac;-)
ale teraz gluten ponoc juz jest dozwolony a jeszcze jak Natalka byla mniejsza to byl zakazany i tak ze wszystkim idzie zwariowac;-)
tika
... uczę niemieckiego ... więc moje tłumaczenie jest naprawdę wiarygodne. Na dole wklejam zdjęcie opakowania z informacją zaznaczoną na czerwono, że zawierają gluten ....
... aha ... no i nie, żebym komuś narzucała, aby nie karmił dziecka glutenem ... jestem tylko oburzona tym sprzedawcą, bo przez niego jakieś matki mogą kupić ten produkt dla dzieci na diecie bezglutenowej ... a to już jest paradoks i niebezpieczeństwo
Zresztą za chwilę napisze do niego mejla, żeby zmienił opis ciastek ... zobaczymy czy poskutkuje
... aha ... no i nie, żebym komuś narzucała, aby nie karmił dziecka glutenem ... jestem tylko oburzona tym sprzedawcą, bo przez niego jakieś matki mogą kupić ten produkt dla dzieci na diecie bezglutenowej ... a to już jest paradoks i niebezpieczeństwo
Zresztą za chwilę napisze do niego mejla, żeby zmienił opis ciastek ... zobaczymy czy poskutkuje
reklama
tika
Skakanka ... ja daje Mateuszkowi pociamać bułkę i on też oblizuje tą mąkę z dołu, więc też dostaje gluten i myślę, że jest ok , ale są dzieci ze skazą czy celiakią na diecie bezglutenowej ... no i dla nich to te ciasteczka się w ogóle nie nadają ... a wręcz przypuszczam, że są ostro zakazane ...
... i masz rację, że gluten jest już dozwolony, ale albo powinno się go wprowadzić do diety dziecka przed 6 miesiącem życia, albo dopiero po ukończeniu 9 miesiąca ... wiem, że to dziwne ... ale wg tych nowych zasad żywienia tak jest :-)
... i masz rację, że gluten jest już dozwolony, ale albo powinno się go wprowadzić do diety dziecka przed 6 miesiącem życia, albo dopiero po ukończeniu 9 miesiąca ... wiem, że to dziwne ... ale wg tych nowych zasad żywienia tak jest :-)
Podziel się: