reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Xmamuśka ........ spokojnie, karmię karmię i chyba nigdy nie skończę .... tak to uwielbiam :-)

Tynka .... Jeremi może ze dwa razy pożarł 180, ale jego norma to ok 120

reklama
Tynka moja Laura wypija tez 120,czasem 100ml,a w nocy ok 23ciej jakies 140ml mleczka z kaszka ,wiec tez nie wiele wicej jak twoje krolewny:tak: niemartw sie,najwazniejsze ze na wadze przybieraja,widocznie tyle potrzebuja i juz;-):tak:

w upaly Laura niechetnie pije mleczko,zato soczki-wszystkie uwielbia ,wypija dziennie gdzies ok 100ml w upaly jeszcze wiecej

u nas plan wyglada tak:
4-5-120ml mleko
9ta-ok.100ml mleko z kaszka malinowa
13sta-pol sloika zupki+ok.50ml mleka
15sta owoce +soczek lub herbatka
17 ok 120ml mleka
20sta ok.120ml mleka
23cia ok.150ml mleka + kleik kukurydziany

Karlam1 może poczekaj z tym odstawianiem aż Michasiowi ząbki przestaną tak bardzo dokuczać, niech się maluszek nie męczy i nie stresuje jeszcze bardziej. Tym bardziej , że jak piszesz nic innego nie chce jeść. Ja bym poczekała.
Zapomniałam się pochwalić (choć to nie ten wątek:-D), że Antoś sam wczoraj usnął w łóżeczku po 22 i spał w nim bez pobudki do 3.30 :tak:. To wielki sukces bo ostatnio budził mi się praktycznie co godzinę. Ale znając życie to był to pewnie jednorazowy "wybryk" mojego szkraba:baffled:.

zaczelam go odstawiac jak jeszcze mu tak zabki nie dokuczaly i wlasnie teraz chyab dokuczaja i co mam przerwac odstawianie? szkoda mi tego czasu i wysilku jaki juz w to wlozylam :-( zobaczymy jaki Michas bedzie dzisiaj :-)

Brawo Antosiu!! obys juz zawsze tak dobrze spal:-) i zasypial :-)

Jak karmiłam Filipa piersią to moja babcia stwierdziła, że przesadzam z dietą bo powinnam jeść wszystko. Ona nakarmiła mojego tatę kapustą jak miał 6 miesięcy i była dobrze. A ja nie powinnam się pieścić tylko jeść wszystko. Pozostawię to bez komentarza :no:

Wiecie kiedys ludzie mieli inny punkt widzenia. Teraz np. jest niewskazane podaanie dzieciom mleka krowiego do 3 roku zycia. A ja przez dwa miesiace bylam tesotwana i zadne mleko mi nie sluzylo .ciagle kolki i ryk...........rodzice byli wykonczeni i trafili na jakiegos lekarza , ktory kazal mi podac krowie mleko no i mi akurat wszystkie dolegliwosci przeszly.......a rodzice jacy szczesliwi byli:-D:-D:-D:-D wreszcie mieli troche spokoju:happy2:

kiedyś były inne czasy, nie było tylu alergików, dzieci mogły więcej jeść.

Emilka za każdym razem jak ją przystawię do cycka to najpierw mnie ugryzie 9chociaż ząbków jeszcze nie ma) a potem je. Wasze szkraby też tak robią :baffled:??

reklama
Do góry