reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Ja dzisiaj ugotowalam 1 mlodego buraczka, 1 marchewke i 1 ziemniaczka. Zmiksowalam i jak Roibert wstanie to bedziemy jesc. Ciekawe czy bedzie mu smakowalo i jaki bedzie efekt. :-)

reklama
A dziekuje lepiej. :zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y:
Gardlo juz tak nie boli. Chyba antybiotyk zadzialal. Ale glucha to dalej jestem. Z ucha mi jeszcze nie zeszlo. Bolec nie boli, ale wszystko slysze tak jakbym wate w uszach miala. :dry: Mam nadzieje, ze przejdzie, bo jak nie to jeszcze przed urlopem laryngologa bede musiala zaliczyc. :confused:

Buraczek zjedzony z wielkim smakiem. Teraz czekam na efekty. Oby ich nie bylo.

U nas jedzeniowy plan dnia wygląda tak:
5-6 mleko z kaszka ryzowo-kukutydziana Bifidus Nestle. Jest super dla dzieci majacych skłonnosci do zaparć!!!!! (ok 150 ml)
9-10 mleko Enfamil Premium 2 ok 120 ml
12-13 pol sloiczka zupki lub innego dania (je wszysko nawet szpinak)
15-16 mleko 120 ml
ok 18 pol sloiczka owocow
ok 20 mleko z kleikiem kukurydzianym 210 ml

w miedzyczasie soczki lub herbatka Hipp. (ziolowa narazie). Dzis podalam picie w kubku niekapku i Zuzia jest zachwycona tym wynalazkiem. Szybko zalapala o co biega i ma ogromna frajde jak pije sama :-Ddzis podczas spaceru wypila 100 ml.
Czasem kupuje jej gotowa kaszke ryzowo-kukurydziana albo mleko z owocami Nestle. Bardzo jej oba smakuja, ale niestety jak dla mne tosa troche za drogie - 2x250 ml kosztuje 7,50. Kupje najczssciej jak gdzies jedziemy bo wystarczy przelac do butelki..

Co do sloiczkow- ostatnio zrobilam duze zakupy (dziadek zasponsorowal) i kupilam sloiczkow chyba na caly miesiac :tak: Bobovita wypuscila fajne serie. Zuzce zmakuja zupki z kroliczkiem. Dzis jadla danie z jagniecina i kasza jaglana i tez zjadla ze smakiem :-)

Niestety ku naszdemu ogromnemu zalowilaktacja u nas zanikla 3 tyg temu. Wiele sie na to zlozylo - dokarmianie (na zalecenie lekarza), stres zwiazany z pzeprowadzka i inne.... zal nam strasznie ale coz... zycie...

Niestety ku naszdemu ogromnemu zalowilaktacja u nas zanikla 3 tyg temu. Wiele sie na to zlozylo - dokarmianie (na zalecenie lekarza), stres zwiazany z pzeprowadzka i inne.... zal nam strasznie ale coz... zycie...

Niestety wszystko co jest dobre kiedyś musi się skończyć, tylko pytanie czemu tak szybko :-( Prawda?

A co do nowej serii BoboVita, to ja ją też widziałam w poznańskim supermarkecie i od razu zakupiłam kilka słoiczków nowości, bo u nas nie ma tego :-( U nas w ogóle nie ma połowy dań, deserków i soczków z każdej firmy :wściekła/y: Jak zobaczyłam tyle różności, to od razu wkładałam do koszyka co najmniej po jednym egzemplarzu :tak: A Maciek stwierdził, że teraz to w lodówce więcej jest słoiczków i butelek z jedzeniem dla Witka niż dla nas ;-) ;-):-D hihihi

reklama
Abeja wlasnie ta kaszke polecilam kupic mojej mamie i tata przywiezie mi ja z poniedzialek(kaszka kukurydziano-ryzowa Bifidus z Nestle) no i sloiczki z Bobowity tez bo w Niemczech wszystko robia z ryzem i nie ma takiego wyboru jak w Polsce,no i herbatki z Hippa tez:tak:,wiec tez bede miala pelna lodowke i szafke:-D
u nas plan jedzeniowy wyglada calkiem podobnie jak ten od Zuzi tylko ze Laura jeszcze zupke mleczkiem popija:-D
kubek niekapek tez juz mam z Awentu ale jeszcze Laurze nie dalam ale jutro sprobuje zobaczymy jak sobie da z nim rade:-D;-)
a tym ze juz Zuzi nie karmisz nie przejmuj sie tak bardzo,Zuzia juz najlepsze dostala,chociaz ja bym chetnie mojego szkraba jeszcze karmila,no ale coz tak juz bywa:-(

Aph fajnie ze zdrowiejesz caluski:elvis::elvis::elvis:

Do góry