reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

U nas z kolei jest tak:
5-6 mleko
10 mleko
12 lub 16 owoce
14 obiadek
18 mleko
22 mleko
W międzyczasie jak mu się chce pić to daję mu soczki lub herbatki. Wody nadal nie chce pić :no::wściekła/y: A między 22 a 5-6 Witek śpi i tylko czasem się przebudzi ok 3-4 i weźmie sobie łyka herbatki i dalej idzie spać.

reklama
A jak dużo wasze dzieciątka piją (soczki, herbatki)??? I jak często i czy chętnie (tj. czy zawsze jak dostaną)?
Moj to pomemła wypije zazwyczaj 10 ml...długo trwa by wypił 20ml....czasem pociągnie więcej....z dwa razy sie zdarzyło żeby wypił 70ml...

Oj to różnie bywa. Jak chce mu się bardzo pić to potrafi wypić nawet 100 ml, ale często jest tak, że wypija 10-20 ml za jednym razem. Tylko wtedy częściej domaga się piciu :tak:

A u nas z jedzonkiem jest następująco:
ok 6 mleczko
ok. 11 mleczko albo kaszka
ok 15 zupka i herbatka albo soczek
ok. 17 owoce
ok 20 mleczko
Kamilala ja to mam problem z piciem Filpcia bo on to pije 150 przez cały dzień, więc łatwo się domyśleć, że więcej jak 20ml za jednym zamachem nie wypije. W takie upały to raczej nie jest dobrze.

Monika a moze sprobuj rozcienczac napoje woda i stopniowo dawac wiecej wody niz soku niz herbatki moze sie znowu przyzwyczai:cool:

no MAriola az tak calkiem na cycku to Jeremi nie jest :-) ehehehe :-) a czujesz ze masz mniej mleka przez dawanie innych jedzonek?

już nie .... było mniej i Jeremi się najadał tak do południa, a później było kiepsko, więc zaczęłam dawać mu na noc i się laktacja unormowała. Teraz w zasadzie mam na tyle, że na noc mógłby dostawać cyca, ale boję się, że znów się obarazi na butlę i kiedyś znów trzeba będzie go tego uczyć :zawstydzona/y: .... a ten jeden "inny" posiłek to tylko po to by go uczyć nowych smaków

Monika a moze sprobuj rozcienczac napoje woda i stopniowo dawac wiecej wody niz soku niz herbatki moze sie znowu przyzwyczai:cool:

Rozcieńczam mu napoje pół na pół. Ale raz dałam mu w nocy wodę o smaku soczkowym :-D tj. więcej wody i odrobina soku dla smaku i o dziwo wypił. Więc muszę te zacząć praktykować co nockę a później w dzień i zmniejszać jeszcze tą ilość soku aż dojdę do samej wody. Masz rację, może to poskutkuje :tak:

Jeremi na szczęście lubi wodę, dostaje ją na spacerkach w upały :tak: a soczki nie bardzo mu podchodzą ... ewentualnie nektar bananowy ... wogóle wszystko co jest z bananem :tak:

reklama
Jeremi na szczęście lubi wodę, dostaje ją na spacerkach w upały :tak: a soczki nie bardzo mu podchodzą ... ewentualnie nektar bananowy ... wogóle wszystko co jest z bananem :tak:

Nadia też uwielbia wszystko co ma w składzie banana! Raz jej naskrobałam świeżego to aż się trzęsła tak jej smakował. A jaką dajecie wodę do picia, przegotowaną? Czy mineralną z butelki??

Do góry