reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
ja wczoraj probowalam naskrobac Oliwi jabluszka no i krzywila sie i plula dalej niz widziala ><
A ja w zasadzie z pytaniem do butelkowych mam ktore juz normalnie obiadki podaja ile razy wasze szkraby pija mleko ow kaszke na mleku? bo wczoraj sobie wyliczylam ze oliwia ma w sumie piec posilkow dziennie z czego jeden niemleczny...
U nas wygląda to tak: po przebudzeniu ok 6 Filippo zjada mleko, później ok 10 kaszkę, ok 14 znowu mleczko, po spacerze ok 18 posiłek bezmleczny - popijany soczkiem albo herbatką no i po kąpieli też mleko. Oczywiście między jedzeniem daje mu ciągle coś do picia, żeby mi się chłopina nie odwodnił w te upały. Czyli mamy 3 razy dziennie mleko ok 210 ml , jeden raz kaszka i jeden posiłek bezmleczny i tutaj nam idzie pełny słoiczek.

MariaOla a dlaczego dokarmiasz na noc Jeremiego butlą:confused:

Bo Jeremi juz za dnia tak cycusie opróżnia, że na nocne karmienie potrafi się najeść na 3 -4 godziny z obu cycków, a potem budzi się co godzine .... byłam wykamana. Oczywiście, że wolałabym tylko na cycku, ale co zrobić :no: Strasznie mi smutno była, jak siedziałam nad nim z butlą, więc Jarek musi mu podawać :sick: :eek: :baffled: Wypija ok setki z butli i potem doładuje z cycka i śpi pięknie 8 godzin.
Sama niewiem, może źle robię, może to jakiś kryzys, ale po tygodniu cogodzinnych pobudek i za namową rodzinki poddałam się i stąd ta nocna butla :(((

MariOla...u mnie to samo co u ciebie! Mały zaczął budzić sie tak w nocy jak w pierwszym miesiącu...padałam na twarz ....i tez podaje na noc butle i dopycham cyckiem....do tego po spacerku daję pół słoiczka zupki jarzynowej gerbera i cycek.
Tez śpi już lepiej.
Nad ranem dale daję mu czesto cycka, tak cześto, ze są okropnie miękkie..sądzę , ze coraz bardziej puste....wogóle juz mi się tak bardzo jak kiedys mleko nie zbiera.
Czasem dam mu gdzies o 10.00 troche mleka z butli...ze wzgledu na wydojone piersi....
Ja tez nie wiem czy jakbym sie zawzięła i konsekwentnie dalej dawała tylko pierś to może by się więcej zrobiło tego mleka...nie wiem...
Jednak od początku nie zakładałam, ze będe karmić tylko piersią bardzo długo. Ale musze przyznac, że będzie mi tego brakować... tez jakos smutno , jak on raczkami z zadowoleniem łapie butelkę....

xmamuśka...czytałam, ze jak sie karmi piersią to nie trzeba dopajac herbatkami tylko cześciej podawac dziecku pierś

Moja niunia kilka dni temu dostala wysypke, a wprowadzilam jej banana z ryzem sloiczek ja mowie kurcze czy od tego, patrze a oni tam soku cytrynowego dodali !!!

Dodali soku żeby banan nie ściemniał ale przecież nie jest ważne jaki to ma kolor tylko żeby dzidzi nie szkodziło, a poza tym to maleństwom wszystko jedno jaki kolor ma ta papka byle smaczna była:tak: Kurcze w zeszłym tygodniu pomyliłam słoiczki i otwarłam dynię z ziemniaczkami zamiast brzoskwiń (taki sam kolor mają) no i młoda była skazana na obiadek zamiast deserku spróbowałam to i straszne paskudztwo a Nadia aż cmokała tak jej smakowało - dziwne smaki mają te nasze słoneczka. :tak:

juz sie doczekac nie moge az w polsce zladuje bo tutaj niby wybor jest sloiczkow ale juz jedna firme musialysmy odrzucic bo wzdecia po niej byly. a w polsce jest baaaaaaaaardzo duzy wybor:p wogole narazie u nas w sklad menu wchodzi marchew, jablko, gruszka, kalafior, brukuly, kurczaczek, groszek i ziemniak planuje teraz sprobowac wprowadzic szpinak a potem buraczki. Byly tez banany z ryzem ale odpadly przez ten sok cytrynowy, moze sprobuje sama naskrobac oliwce banana:)

reklama
A MY DZISIAJ BEDZIEMY JEDLI KURCZACZKA Z ZIEMNIACZKAMI:-) CIEKAWE CZY MU POSMAKUJE:dry:

Do góry