reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

ja też myślałam że to kwestia smoka ale udało się jej pić własnie z Aventu z dwoma dziurkami - a próbowałam wcześniej z trzema :-( teraz jest ok :tak:

reklama
Ja ostatnio kupilam butelke z NUK ze smoczkiem First Choise. Ładna, rozowa.. i to na tyle :-) Zuza pluje nim dalej niz widzi, a wszystko ścieka jej po brodzie :-):-) Dzis kupilam jej mniejszą butelkę (wlasnie do herbatki i soczków) z Dr Browns - bo do mleka właśnie Dr Brownsa sobie ulubiła.. Korzystne w tych butlach jest tez to, ze maja specjalne smoczki do kaszek w kształcie Y :-)

Maju kupilam ten kleik kukurydziany też dzisiaj. I sloiczek z Hippa - jagoda z jabłkiem. Ale Zuza ma delikatne problemy skórne (takie malutkie niemalże przezroczyste krosteczki) i obiecałąm sobie, ze nie bede jej nic podawac do konca tygodnia poza mleczkiem.
Kupiłam też kaszkę z Bobovita - kaszka-mleczno ryżowa z bananami. Maja czy jesli do tej kaszki są dodatki to moge spodziewać się, że nie będzie zaparć??? czuy jak pisze że ryżowa to juz na bank zakleja małe dupki??????? :-) Bo szukalam kukurydzianej z jakimś dodatkiem ale nie znalazłam.

Ja ostatnio kupilam butelke z NUK ze smoczkiem First Choise. Ładna, rozowa.. i to na tyle :-) Zuza pluje nim dalej niz widzi, a wszystko ścieka jej po brodzie :-):-) Dzis kupilam jej mniejszą butelkę (wlasnie do herbatki i soczków) z Dr Browns - bo do mleka właśnie Dr Brownsa sobie ulubiła.. Korzystne w tych butlach jest tez to, ze maja specjalne smoczki do kaszek w kształcie Y :-)

Maju kupilam ten kleik kukurydziany też dzisiaj. I sloiczek z Hippa - jagoda z jabłkiem. Ale Zuza ma delikatne problemy skórne (takie malutkie niemalże przezroczyste krosteczki) i obiecałąm sobie, ze nie bede jej nic podawac do konca tygodnia poza mleczkiem.
Kupiłam też kaszkę z Bobovita - kaszka-mleczno ryżowa z bananami. Maja czy jesli do tej kaszki są dodatki to moge spodziewać się, że nie będzie zaparć??? czuy jak pisze że ryżowa to juz na bank zakleja małe dupki??????? :-) Bo szukalam kukurydzianej z jakimś dodatkiem ale nie znalazłam.

Abeja jesli Zuzia ma cos na skorze to dobrze robisz ze poczekasz z nowosciami bo niewiadomo moze to uczulenie,chociaz kleik uwazam mozesz spoko podac bo tam nie ma nic co uczulac moze.
Jesli Zuzia ma problem z zaparciami to ja bym jej jagod nie podawala bo bedzie jeszze gorzej,a co do tej kaszki to nie mam pojecia-sprobuj moze akurat po tej bedzie ok:tak:.Ja osobiscie kupilam Laurze kaszke ryzowa z malinami bo maliny troche rozluzniaja stolec i mam zamiar jej podawac rano zamiast jednego mleczka i zobaczymy
co do kleiku to tez szukalam z dodatkami i chyba nie ma,bo nie znalazlam,nawet w necie szukalam i nic:no:

u nas problem z kolei brzuszny,bo kupilam zwykle marchewki i ziemniaki i Laure brzuch boli chyba bede musiala narazie na sloikach zostac albo BIO kupowac bo w tych normalnych jarzynach malej cos szkodzi,albo jeszcze jedna obcja-sok jablkowy:baffled:,wyeliminujemy-zobaczymy:dry:

dla mnie nie podoba się kaszka ryżówa z malinami Nestle. daje dziwny fioletowy kolor i jest starsznie mdła. jakos kaszki bobo vita są sympatyczniejsze. i raczej nie zatwardzają. Filip robi kupe raz na dwa dni, ale bez kaszki tez tak było

a co do butelek - u nas pasuje każda, byle by leciało :-D

kurcze a u nas dziwnie z ta kupą bo pzreciez maly robil praktycznie po kazdym karmieniu a teraz nie robi, wczoraj wogole nie zrobil a przeciez dalej jest na cycku, dalam mu tylko pol sloiczka ziemniaczkow z dynia, czyzby po tym sloiczku mu sie tak zatrzymalo? ale ztwardzenia nie ma bo nawet nie steka ze chce zrobic, poprostu nie robi :-(

Miałam trochę problemów z Filippem bo nie chciał wogóle pić ani herbatek ani soczków nawet czystej wody. Martwiłam się trochę bo przy tych upałach nie trudno o odwodnienie. Na szczęście znalazłam coś co mojemu syniowi posmakowało - jabłko z orzeźwiającą miętą. Zobaczymy jakie kupki po tym będą...... Dawałyście dziewczyny ten soczek swoim szkrabom?

reklama
Nie martw się Karlam. Każda nowość którą podajemy może trochę rozregulować brzuszki naszych maluchów. Ja też tak miałam z Filciem. Nie załatwiał się przez 4 dni, za to później jak nawalił to musieliśmy kąpać, jego, siebie i myć wszystko dookoła. Nasza lekarka powiedziała, że i tydzień dzieci mogą się nie załatwiać. Teraz młody załatwia się 1 - 2 razy dziennie i stęka okropnie. Dopóki dzidzia nie płacze, dopóki brzuszek go nie boli to wszystko jest ok.

Do góry